background img
banner
banner

Απαντήσεις για το υδροηλεκτρικό του Σελινούντα

ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Ενημέρωση για το υπό κατασκευή από ιδιωτική εταιρεία, υδροηλεκτρικό εργοστάσιο παρόχθια του Σελινούντα ποταμού, ζήτησε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μαρινόπουλος, μεταφέροντας την αγωνία αγροτών για την επάρκεια νερού ως προς την άρδευση.
Μάλιστα ο κ. Μαρινόπουλος υπενθύμισε πως είχε ζητήσει ενημέρωση και σε προηγούμενη συνεδρίαση ξεκαθαρίζοντας πως ΄΄δεν λέμε να μην γίνει το έργο, θέλουμε όμως να δούμε σε ποια βάση γίνεται, ώστε να είναι παραγωγικό και ωφέλιμο και για τους κατοίκους΄΄.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος έκανε γνωστό πως και ο δήμος μέσω της ΔΕΥΑΑ έχει ζητήσει την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου παρατηρώντας πως όντως το νερό μπαίνει κάτω από το Μαυρίκι και εμφανίζεται πάλι μετά το Ατλάντικ, δηλαδή υπάρχει ένα μεγάλο κενό που εξαφανίζεται, όμως στη θέση της υδρομάστευσης η ΑΕΠΟ δείχνει ότι έχει δύο κανάλια. Ένα κανάλι από το οποίο θα παίρνει το νερό το εργοστάσιο και θα ξαναβγαίνει κάτω κοντά στην Τέμενη κι ένα άλλο κανάλι που θα παίρνει νερό ο Σελινούντας. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία και σε συνεργασία με τον Αρδευτικό Οργανισμό και με τον πρόεδρο της Κοινότητας Σελινούντα, ενημερώνοντας πως ο δήμος παρακολουθεί το θέμα.

Ξεκινά έργο από την Περιφέρεια

Επιπλέον, και με αφορμή το θέμα που τέθηκε, ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι υπήρχε πρόθεση για την πραγματοποίηση ενημέρωσης από τον βοηθό Περιφερειάρχη Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο που αφορούσε το έργο που ξεκινάει να γίνεται με σαρζανέτ για την αντιπλημμυρική προστασία του Σελινούντα εκατέρωθεν, σε όλο το μήκος του ποταμού. Ξεκαθάρισε δε πως το εν λόγω έργο δεν θα αφορά την αναβαθμίδα, καθώς γι’ αυτή την παρέμβαση έχει γίνει μελέτη, υπάρχει ανάδοχος ωστόσο έχει γίνει ένσταση που εκκρεμεί. ΄΄Η Περιφέρεια για το δρομολογημένο έργο ήθελε να καλέσει όλους όσοι δραστηριοποιούνται εκατέρωθεν του ποταμού, αλλά και τις τοπικές κοινότητες για να ζητήσουν να δοθεί μία προτεραιότητα όπου «πονάει» η περιοχή, εν όψει του χειμώνα να ξεκινήσει ο εργολάβος από εκεί΄΄, είπε ο κ. Χριστόπουλος, κάτι που βέβαια δεν αποκλείεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr