background img
banner
banner

Ενέργειες παντού να… φύγει ο αμίαντος

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Τα προβλήματα βλαβών που «γεννά» το παλιό δίκτυο ύδρευσης του Αιγίου ήρθαν την Πέμπτη 10 Αυγούστου στην… επιφάνεια με τη βλάβη στο Αίγιο, που είχε ως αποτέλεσμα να στερηθούν το νερό για αρκετές ώρες, κάτοικοι και επιχειρήσεις στο κέντρο και σε άλλες περιοχές της πόλης μέχρι να αποκατασταθεί από τη ΔΕΥΑΑ. Πάντως, ελπίδες γεννά η γνωστοποίηση από πλευράς του αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης, Γιώργου Ντίνου, ότι έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την αντικατάσταση όλους του παλαιού δικτύου ύδρευσης του Αιγίου, κάτι που θα εξασφαλίσει λιγότερες βλάβες και βέβαια καλύτερη ποιότητα νερού.

Το γεγονός αναφέρθηκε από τον αντιδήμαρχο και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Πάνος Γιαννούλης ανέφερε πως του έγινε γνωστό πως μεγάλο μέρος του δήμου Αιγιαλείας και όλο το Αίγιο «πίνουν» νερό από το παλαιό δίκτυο που έχει κατασκευαστεί με αμίαντο, ο οποίος δεν δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για πόσιμο νερό και έχει δυσμενείς συνέπειες στην υγεία. Τότε ο κ. Ντίνος απάντησε πως η ΔΕΥΑΑ έχει συντάξει μελέτη ύψους 6 εκατ. ευρώ την οποία έχει υποβάλει και περιμένει έγκριση άμεσα. ΄΄Είμαστε στο στάδιο της έγκρισης για αντικατάσταση όλου του δικτύου του Αιγίου΄΄, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τον Σεπτέμβρη… ξεμπλοκάρει η Αιγείρα

Να σημειωθεί ότι αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε γίνει και από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Θανάση Χρυσανθόπουλο για τις διακοπές στην υδροδότηση στην περιοχή της Αιγείρας όπου ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ είχε αναφέρει πως οφείλονται και στις διακοπές στην ηλεκτροδότηση. ΄΄Στην Αιγείρα ισχύει ότι έχουμε διακοπές, λόγω των διακοπών ρεύματος της ΔΕΗ, επίσης στην Αιγείρα γίνεται το έργο της αντικατάστασης του δικτύου όπως στο Διακοπτό. Από τον Ιούλιο του ’22 έχουμε κινήσει τη διαδικασία να μας επιτραπεί η δίοδος κάτω από την Ολυμπία Οδό για να προχωρήσουμε το έργο κι ενώ πληρώνουμε 100.000 εγγυητική δεν έχει δοθεί η άδεια να περάσουμε, μολονότι έχουμε επανέλθει τόσες φορές. Αρχές Σεπτεμβρίου μας είπαν ότι θα βγάλουν την κυκλοφοριακή μελέτη για να περάσουμε τα 150 αυτά μέτρα και να ολοκληρωθεί το έργο΄΄, είπε ο κ. Ντίνος.

Ξεκίνησε το έργο στην Κουλούρα

Την ίδια στιγμή και σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης, σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο εγκατάστασης νέου δικτύου στην κοινότητα Κουλούρας, που έρχεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα ετών.

Όπως ενημερώνει το Protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Αποστόλης Σωτηρόπουλος, ΄΄πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα της κοινότητάς μας, να αντικατασταθεί ο παλιός αγωγός ύδρευσης που ήταν από αμίαντο για να έχουμε καλύτερη ποιότητα νερού. Μετά από πολλές αιτήσεις και συζητήσεις, προχώρησαν οι ενέργειες της ΔΕΥΑΑ και ξεκίνησε το έργο της αντικατάστασης. Τα έργα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες και ήδη έχει κατασκευαστεί ένα μεγάλο τμήμα που αφορά την κοινότητά μας. Είχαμε άψογη συνεργασία με τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Δημήτρη Καλογερόπουλο, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Γιώργο Ντίνο και βέβαια με το προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης΄΄.

Αναφορικά με την πορεία του έργου, ο κ. Σωτηρόπουλος είπε: ΄΄Αυτή τη στιγμή εκτελούνται εργασίες στην οδό Ταξιαρχών και το έργο θα συνεχιστεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Έγινε μία διακοπή νερού και ίσως ακολουθήσουν κι άλλες λόγω των εργασιών σύνδεσης. Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου καθώς πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας για το χωριό μας. Είναι ό,τι καλύτερο μετά από την αποχέτευση, εδώ και πολλά χρόνια και βέβαια θα επωφεληθούν οι εννιακόσιοι και πλέον κάτοικοι της κοινότητάς μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr