background img
banner
banner

Νέες δράσεις αλληλεγγύης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΣ

Πολλές προσπάθειες έχουν καταβληθεί από την δημοτική αρχή και μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της, προκειμένου να εξαλειφθεί η ύπαρξη αστέγων αλλά και απόρων οικογενειών, στην περιοχή. Αποδεικνύοντας το συνεχές ενδιαφέρον απέναντι στις ευπαθείς ομάδες του δήμου, η Αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, διοργανώνει αυτές τις ημέρες, δράσεις εν μέσω… θερμού Αυγούστου, προκειμένου να τείνει «χείρα βοηθείας» και να ανακουφίσει έχοντες πραγματικά ανάγκη, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα κι άλλους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε μία σημαντική κίνηση αλληλεγγύης και προσφοράς θα προχωρήσουν φορείς, οι οποίοι συμπορεύονται για το κοινό καλό του τόπου και που αποδεικνύουν κάθε… λίγο και λιγάκι, το μεγάλο ενδιαφέρον τους.

Βραδιά κινηματογράφου – Βραδιά συγκέντρωσης τροφίμων

Έτσι, η αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας – Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του δήμου, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση αλλά και την Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, θα διοργανώσουν μία υπαίθρια ουσιαστική δράση, η οποία θα “παντρεύει” την αίσθηση της αλληλεγγύης που αποδεδειγμένα έχουν οι δημότες Αιγιάλειας, με την πολιτιστική κουλτούρα.

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου στο Παλαιό Λιμάνι Αιγίου και λίγο πριν την έναρξη της προβολή της κλασικής ταινίας “Σαν Φρανσίσκο – Ώρα μηδέν” στην drive-in δωρεάν «Βραδιά Κινηματογράφου» που έχει ήδη προγραμματιστεί, θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων προς ενίσχυση ευάλωτων συμπολιτών, με σκοπό να μη στερηθεί κανένας εν μέσω θέρους, αγαθά και προϊόντα βασικής ανάγκης και τροφής. Οι πολίτες θα μπορούν να δίνουν συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας ή είδη υγιεινής, κονσέρβες, γάλατα, ξηρά τροφή ή φαρμακευτικό υλικό πάσης φύσεως, με σκοπό αυτά να διανεμηθούν άμεσα στα δηλωμένα ευάλωτα άτομα που ζουν και υπάρχουν στην Αιγιάλεια.

Χρήσιμο «εργαλείο» το Κέντρο Κοινότητας

Επιπλέον, όπως πρόσφατα είχε αναφέρει το Protionline.gr σε ανάλογο άρθρο της, το σπουδαίο κοινωνικό έργο που υποστηρίζει η λειτουργία του «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας» θα συνεχιστεί, αφού την περασμένη εξαετία χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014- 2020» και πήρε έγκριση νέας χρηματοδότησή του, από το Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» μέχρι το τέλος του 2025. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες της επιχορήγησής του, με πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει διάφορες τακτικές πληρωμές της υπηρεσίας και που υπάγεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Αγορά βαν για τις ανάγκες της Υπηρεσίας

Η ενίσχυση, αφορά τη εξαετή μισθοδοσία του προσωπικού για την υγεία, δαπάνες υλικών και τεχνολογικών μέσων, ενώ έχει υπολογιστεί και η αγορά ενός αυτοκινήτου, μιας κινητής μονάδας “βαν” πλήρως εξοπλισμένης και σύγχρονης, προκειμένου να συμμετάσχει στις διάφορες δράσεις που κατά καιρούς διοργανώνει η υπηρεσία, υπέρ των ευάλωτων ομάδων και των ατόμων του δήμου που χρειάζονται άμεση περίθαλψη και προσωπική ανάγκη.

Προσφορά εισιτηρίων για τις συναυλίες

Σε μία άλλη, εξίσου σημαντική δράση προχωράει η συγκεκριμένη αντιδημαρχία, η οποία ανακοίνωσε ότι στις επερχόμενες συναυλίες που θα διεξαχθούν στο Παλαιό Λιμάνι Αιγίου, στις 12 Αυγούστου (Σωκράτης Μάλαμας) και στις 19 Αυγούστου (Πυξ Λαξ) θα υπάρξουν 100 εισιτήρια δωρεάν για την καθεμία, εισιτήρια τα οποία μπορούν να προμηθευτούν μόνο διαπιστευμένα άτομα που συμμετέχουν σε προγράμματα επιδότησης, σύμφωνα με το κοινωνικό τους εισόδημα και λογίζονται ως μέλη των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας. Τα εισιτήρια αυτά, αφορούν και άτομα και τις μονογονεϊκές οικογένειες ή τους άπορους του δήμου και η είσοδός τους στο χώρο, θα γίνεται με λίστα ονομάτων στο χώρο των συναυλιών, κατόπιν ελέγχου από άτομο της υπηρεσίας της Πρόνοιας.

Έναρξη σεμιναρίων για τα κοινοτικά προγράμματα «ΚΑΡΠΑ»

Τέλος να σημειωθεί ότι, αμέσως μετά τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, θα πραγματοποιηθεί στα νέα γραφεία της Κοινωνικής Πρόνοιας, συνάντηση μεταξύ της αντιδημάρχου Διαμάντως Βασιλακόπουλου, του προϊσταμένου του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Αιγιαλείας Δημήτρη Καΐτσα, ενός εκπροσώπου από τον Ερυθρό Σταυρό Ελλάδας (πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ) αλλά και την υπεύθυνη συντονισμού του προγράμματος της Α.Σ.Π.Π.Α.Μ.Α. Μαρία Τσουμπού, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η έναρξη σεμιναρίων που θα αφορούν κοινοτικά προγράμματα “ΚΑΡΠΑ” στο κέντρο του Αιγίου αλλά και σε ορεινές κοινότητες της Αιγιάλειας.

Τα ειδικά σεμινάρια θα διεξαχθούν μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο και σκοπός τους θα είναι να προωθηθούν περαιτέρω οι δράσεις που διοργανώνει η αντιδημαρχία. Πρόκειται για σεμινάρια ολιγομελών τμημάτων (γκρουπάκια) στα οποία θα γίνεται ενημέρωση για τις καρδιοαγγειακές παθήσεις και την αντιμετώπιση συμπτωμάτων της καρδιάς, από διάφορες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή άτομα της τρίτης ηλικίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr