background img
banner
banner

Επικύρωση συνεργασίας για σημαντικό κοινωνικό έργο στην Αιγιάλεια

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΞΥ «CO2GETHER-ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΖΩΗΣ» -ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το συμφωνητικό συνεργασίας που διασφαλίζει τη συνέχιση μίας σπουδαίας συνεργασίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, μεταξύ του Δήμου Αιγιαλείας και της «Co2gether ΑΜΚΕ», υπεγράφη την Τρίτη 26 Μαρτίου, στο Δημοτικό Κατάστημα (πρώην Δημαρχείο) Συμπολιτείας. Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και η υπεύθυνη του προγράμματος Μαρία Ζαφειροπούλου υπογράφοντας, επιβεβαίωσαν τη συνεργασία, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε τόσο το παραγόμενο έργο για την περιοχή όσο και αυτό που προγραμματίζεται. Υπενθυμίζεται πως η συνεργασία των δυο φορέων έχει ως επίκεντρο την ολιστική παρέμβαση στη φροντίδα ευπαθών ομάδων (π.χ. ασθενείς, άποροι, ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες κ.λπ.) μέσα από σειρά σχετικών δράσεων.

Γ. Αγγελόπουλος: ΄΄Είμαστε χαρούμενοι που η συνεργασία μας επεκτείνεται και διευρύνεται΄

Μιλώντας στους παριστάμενους, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Αγγελόπουλος, σημείωσε: ΄΄Σήμερα υπογράφουμε ένα συμφωνητικό συνεργασίας, το οποίο και για εμάς, ως δήμο, αλλά και για την «Go together» αποτελεί μία σημαντική προσπάθεια κοινής πορείας. Πρόκειται για μία δράση που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, όμως σήμερα επικυρώνεται και συνεχίζεται στο εξής με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε χαρούμενοι που η συνεργασία μας επεκτείνεται με εξειδικευμένες και κατ’ οίκον παρεμβάσεις ενώ διευρύνεται περισσότερο και στον τομέα της ενδυνάμωσης των οικογενειών του δήμου, κάτι το οποίο ήταν και είναι ο πρωταρχικός μας στόχος΄΄.

Ο αντιδήμαρχος, ο οποίος ανέλυσε όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των ανθρώπων που εργάζονται για την συγκεκριμένη εταιρεία, περιγράφοντας ταυτοχρόνως και την οργάνωση της προσπάθειας αυτής. Μίλησε για τις δράσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους 16 και πλέον μήνες στον δήμο και επισήμανε τα πλεονεκτήματα που έχει αποφέρει αυτή η προσπάθεια ως τώρα δηλώνοντας: ΄΄Οι υπηρεσίες της κοινής προσπάθειας έχει σταθεί αποτελεσματικά και καίρια σε πολλούς δημότες της Αιγιάλειας, με 91 επισκέψεις σε σπίτια μέχρι στιγμής, 13 άτομα που δήλωσαν πως χρειάζονται έκτακτη βοήθεια που το πρόγραμμα προσφέρει, αλλά και δεκάδες άλλα περιστατικά. Η Τράπεζα Τροφίμων Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στην Πάτρα, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πρόνοιας έχει καταφέρει να διανείμει στην ευρύτερη περιοχή σε ωφελούμενους του προγράμματος, σημαντική βοήθεια. Αυτό είναι μόνο ένα βήμα από τα πολλά που θα γίνουν. Σημαντική βοήθεια για εμάς αποτελεί και η δωρεά του νοσοκομείου Πύργου, που μέσω των ανθρώπων της “go together” παραχώρησε καίριο υλικό στον δήμο μας, νοσοκομειακά κρεβάτια. Ευχαριστούμε πολύ και θεωρώ πως είναι μία πολύ σημαντική κίνηση για την τοπική μας κοινωνία. Η υπογραφή συνεργασίας είναι γεγονός και εύχομαι η σύμβαση αυτή, να φέρνει συνεχώς τα καλύτερα αποτελέσματα΄΄.

Δημ. Καλογερόπουλος: «Η δημοτική αρχή έχει αποδεδειγμένα ευαισθησία σε θέματα υγείας και στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες»

΄΄Θέλω να εξάρω και να υπογραμμίσω το μεγάλο έργο που συντελείται μεταξύ της εταιρείας “go together” και του δήμου Αιγιάλειας. Χαίρομαι πολύ που το τυπικό μέρος μίας ήδη επιτυχημένης συνεργασία παίρνει «σάρκα και οστά». Η δημοτική αρχή έχει αποδεδειγμένα ευαισθησία σε θέματα υγείας και στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Η σύμβαση αυτή σηματοδοτεί την επιτυχημένη προσπάθεια που γίνεται εδώ και αρκετό καιρό και αποτελεί εδραίωση της κοινωνικής μας προσφοράς΄΄ ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, μιλώντας στην  εκδήλωση. Σημείωσε ακόμη ότι για τη δημοτική αρχή, η σύμβαση συνεργασίας είναι μία… υποχρέωση, αλλά ταυτόχρονα και χαρά, γιατί θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία δραστικά και αποτελεσματικά: ΄΄Η κοινωνική συνεισφορά είναι ένα μεγάλο κομμάτι της συνολικής εργασίας για τη δημοτική αρχή και είμαστε χαρούμενοι για αυτό΄΄ είπε, ενώ επισήμανε ότι ΄΄υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα που πρέπει να διανύσουμε, μα θα τα καταφέρουμε΄΄.

Ο δήμαρχος είπα ακόμη ότι οι άνθρωποι της αντιδημαρχίας Πρόνοιας κάνουν πολύ καλή δουλειά και πως η συλλογικότητα και η αποτελεσματικότητα, είναι η επικύρωση της επιτυχίας που έχει σημειωθεί ως τώρα. ΄΄Ευχαριστούμε όλα τα τμήματα για την κοινή προσπάθεια που γίνεται, αλλά και για την αποτελεσματικότητα που έχουμε επιτύχει. Ευχαριστώ πολύ την εταιρεία “go together” αλλά και τους εργαζόμενους για το ενδιαφέρον και την προσφορά τους΄΄, πρόσθεσε ενώ ο κ. Αγγελόπουλος ευχαρίστησε και την πρώην αντιδήμαρχο Πρόνοιας Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη η οποία παρίστατο, για την προσπάθεια που είχε καταβάλει στο κομμάτι αυτό, κατά την διάρκεια της θητείας της.

΄΄Σημασία έχει να εφαρμόζουμε μεθόδους που μέσα από αυτές, θα είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί. Για εμάς, τους ανθρώπους του δήμου, έχουν μεγάλη σημασία η συνεργατικότητα και η συνέπεια. Αυτά, επιτυγχάνονται πέρα από πρόσωπα και συνθήκες. Η ταυτότητα της συνεργασίας μας είναι ήδη επιτυχημένη και οι δράσεις θα εμπλουτιστούν και θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Οι “πόρτες” είναι ανοιχτές για κάθε φορέα που θα ήθελε να συνεργαστεί μαζί μας, είναι πολύ σημαντικό για τον δήμο μας που δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση. Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία “go together” για την κοινή ωφέλεια και για την ομαδική προσπάθεια που τελείται΄΄, σχολίασε ακόμη ο κ. Καλογερόπουλος.

Δημ. Καΐτσας: ΄΄Πλέον μας δίνεται η ευκαιρία να υλοποιήσουμε νέες προτάσεις΄΄

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Πρόνοιας Δημήτρης Καΐτσας σημείωσε: ΄΄Ευχαριστούμε πολύ που μας δίνεται η ευκαιρία, με τη συγκεκριμένη συνεργασία να κάνουμε σημαντικά πράγματα. Η δημοτική αρχή στηρίζει κάθε προσπάθεια και πλέον μας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέες προτάσεις, να υλοποιηθούν καινούριες ιδέες για βοήθεια και προσφορά. Η υλικοτεχνική υποδομή υπάρχει και οι επισκέψεις σε σπίτια, οι νέες παρεμβάσεις αλλά και η μεγάλη βοήθεια έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι άνθρωποι που δουλεύουν στο πρότζεκτ αυτό είναι οι πλέον κατάλληλοι και η αποτελεσματικότητα θα είναι το πιο δυνατό μας όπλο΄΄.

Κατ. Αλεξοπούλου: Οι δράσεις που πραγματοποιούνται

Λίγο μετά, τον λόγο πήρε η υπεύθυνη Επικοινωνίας – Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας “go together” και υπεύθυνη για τις κατ’ οίκων παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα του δήμου, Κατερίνα Αλεξοπούλου, η οποία ανέλυσε διεξοδικά τις συνθήκες και τις δράσεις που πραγματοποιούνται.

Τόνισε ότι οι δράσεις ταξινομούνται σύμφωνα με την ηλικία, την οικονομική δυνατότητα, την αναπηρία ή τις ειδικές ανάγκες του κάθε δημότη, ενώ αμέσως μετά δήλωσε: ΄΄Αρχικός μας στόχος, είναι να ενισχύονται τα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη, οι δημότες της Αιγιάλειας που χρειάζονται άμεση βοήθεια. Όλοι, θα την έχουν απλόχερα. Η Τράπεζα Τροφίμων αποτελεί μία επιπλέον πολύ καλή βοήθεια σε άτομα, οικογένειες, δομές, οργανισμούς ή σωματεία. Προχωρούμε σε προσφορές και η ανταλλαγή υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού προέχει για εμάς. Η στήριξη της μετακίνησης σε όσους δεν μπορούν να το κάνουν είναι επίσης κάτι που πραγματοποιούμε, αλλά και δεκάδες ακόμα δράσεις΄΄. Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία συνεργάζεται με πολλούς δήμους εκτός από τον δήμο Αιγιάλειας, όπως παραδείγματος χάριν τους δήμους Πατρέων, Αμφιλοχίας, Ευκαρπίας και Ερυμάνθου.

Η υπεύθυνη του προγράμματος ανέλυσε την εξειδίκευση του προσωπικού της εταιρείας σε τομείς όπως οι παρεμβάσεις κατοίκων, το πώς ακριβώς λειτουργεί το Δίκτυο Υγείας, ενώ επισήμανε τη δυναμική του νοσηλευτικού προσωπικού, των λογοθεραπευτών, των κοινωνικών λειτουργών, αλλά και του διοικητικού προσωπικού που εργάζονται, λέγοντας μάλιστα ότι σε 17 συνολικά κοινότητες της Αιγιάλειας έχουν ήδη προσφερθεί παροχές διαφόρων ειδών, ενώ έχουν γίνει δεκάδες επισκέψεις σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 280 κατ’ οίκον παρεμβάσεις σε 103 πολίτες του δήμου.

Παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και θα γίνουν στην κοινότητα

Η υπεύθυνη του «go together» Μαρία Ζαφειροπούλου σημείωσε: ΄΄Έχουμε προβεί σε ενδυνάμωση και στήριξη 368 δημοτών μέχρι στιγμής, οι οποίοι έλαβαν τις υπηρεσίες μας άμεσα και με αποτέλεσμα. Έχει παραχωρηθεί υγειονομικό υλικό στο άσυλο ανιάτων αλλά και στο νοσοκομείο Αγάπης Άγιος Χαράλαμπος, σε διάφορες κοινότητες του δήμου και έχουμε προχωρήσει στην αξιολόγηση των υλικών σε ένα ευρύτερο φάσμα.

Στην κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου μόνο, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, έχουν ήδη παραχωρηθεί εργαλεία και υλικό διαφόρων ειδών συνολικού ύψους 35.000 ευρώ΄΄. Αμέσως μετά, συμπλήρωσε: ΄΄Συνεχίζουμε την τεράστια προσπάθεια με ακόμα πιο εντατικό ρυθμό και με το πρόγραμμα των τροφίμων, αφού έχουμε δώσει στο Κέντρο Κοινότητας 550 κιλά τρόφιμα και ακόμα 565 κιλά τρόφιμα, το τελευταίο διάστημα, στην δομή του Αγίου Χαραλάμπους΄΄.

Τέλος, ευχαρίστησε τον δήμο Αιγιάλειας αλλά και προσωπικά τον Δημήτρη Καλογερόπουλο για την ευκαιρία που παρέχεται στις δύο πλευρές, να πετύχουν μία συνεργασία σε πιο μόνιμη βάση με τη σύναψη της συγκεκριμένης συνεργασίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr