background img
banner
banner

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αιγιαλείας και ΑΜΚΕ «Σταθμός Πολιτισμού»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Η συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας με την αιγιώτικη ΑΜΚΕ «Σταθμός Πολιτισμού» με στόχο την ανάπλαση και αξιοποίηση του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αιγίου μέσω Εκθεσιακού και Εκπαιδευτικού Πάρκου Πολιτισμού και Τεχνολογίας, είναι το αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και των εκπροσώπων της ΑΜΚΕ κ.κ. Λεωνίδα Μαυρουδή και Φώτη Νανόπουλου, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

Όπως τονίζεται στο κείμενο του Μνημονίου που θα έχει πενταετή διάρκεια, η ΑΜΚΕ «Σταθμός Πολιτισμού» μίσθωσε από την ΓΑΙΑΟΣΕ μέχρι το 2050, μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό, τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αιγίου. Με κεντρικό θέμα το τρένο σαν απλό Μέσο Μαζικής Μεταφοράς αλλά και σαν συμβολισμό της έναρξης και της λήξης ενός ταξιδιού εκπαίδευσης, τεχνολογίας και πολιτισμού, το Πάρκο θα μελετά, θα εκπαιδεύει και θα επιμορφώνει αλλά ταυτόχρονα θα φιλοξενεί θα διασκεδάζει και θα ψυχαγωγεί τους επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Βάσει των αδειών που έχουν εξασφαλιστεί, στο Πάρκο περιλαμβάνονται οι παρακάτω λειτουργίες:

-Εκθεσιακό Κέντρο με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών, ιδιαίτερα των νέων, για τις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται από την Επιστημονική κοινότητα για την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής και τη συμβολή στην προώθηση και επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης,

-Βαγόνια για βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα,

-Εκθεσιακό Κέντρο (με Μουσειακή διάταξη) Ιστορίας & Πολιτισμού του τρένου,

-Υπαίθριοι χώροι για πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις,

-Εκθεσιακός χώρος προβολής της Ιστορίας του Πολιτισμού και των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων της Αιγιάλειας

-Αίθουσα για θεατρικές & μουσικές εκδηλώσεις και εταιρικές συναντήσεις.

-Κυλικείο – Καφέ μπαρ

-Βαγόνια για προγράμματα πολιτισμού και ψυχαγωγίας

-Παιδική Χαρά με θέμα το τρένο

-Μουσειακά βαγόνια

-Ξενώνα Φιλοξενίας Νέων (Youth Hostel) σε βαγόνια και κλινάμαξες δυναμικότητας 124 κλινών.

-Αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο 5Χ5, μπάσκετ, μίνι γκολφ)

-Χώρος στάθμευσης για Ι.Χ. και πούλμαν

-Τρενοποδήλατα και υπαίθρια παιχνίδια (σκάκι, μπόουλινγκ κ.α.)

Ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΑΜΚΕ «Σταθμός Πολιτισμού» μέσω του Μνημονίου που υπεγράφη, συμφώνησαν στην από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και συνεργειών σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας, αναζήτησης καινοτόμων προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων, συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων κ.α..

«Στηρίζουμε ανέκαθεν πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε καινοτόμες δράσεις και ανάπτυξη εκπαιδευτικών, κοινωνικών και ερευνητικών προγραμμάτων που απευθύνονται κυρίως σε νέους από την περιοχή μας και όχι μόνο. Ένα εμβληματικό σημείο της παραλιακής ζώνης του Αιγίου διεκδικεί μια δεύτερη ευκαιρία και μια δεύτερη ζωή μέσα από τα προγράμματα που οραματίζεται η ΑΜΚΕ «Σταθμός Πολιτισμού» και ο Δήμος δεν μπορεί παρά να υποστηρίξει με κάθε τρόπο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, τέτοιους ωφέλιμους στόχους» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr