background img
banner
banner

Σε έκτακτη ανάγκη οι επτά κοινότητες της Δ.Ε. Διακοπτού

ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ 23ης ΙΟΥΛΙΟΥ

Την κήρυξη έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Κοινοτήτων Μαμουσιάς, Ελαιώνα, Ροδιάς, Ζαχλωριτίκων, Διακοπτού, Καθολικού και Τράπεζας της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού δήμου Αιγιαλείας, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως είχε διαβιβαστεί και από τον δήμο Αιγιαλείας.

Η κήρυξη αφορά τις «πληγές» που δημιούργησε στις κοινότητες η φωτιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή 23 Ιουλίου και θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως 23 Ιανουαρίου. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει δίχως άλλο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
Η κήρυξη των πληγεισών περιοχών σε έκτακτη ανάγκη ανοίγει τον δρόμο ώστε να χαρακτηριστούν ως πυρόπληκτες, προκειμένου να λάβουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Η κρατική αρωγή προς πληγέντες, στην περίπτωση της Αιγιάλειας, θα αφορά τις καλλιέργειες που κάηκαν ή υπέστησαν ζημιά αλλά και τη στήριξη δήμου και περιφέρειας για την αποκατάσταση υποδομών που καταστράφηκαν. Αιτήσεις για αποζημιώσεις για φυτικό και ζωικό κεφάλαιο υποβάλλονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στο Αίγιο.

Υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης

Επίσης, σύμφωνα με έγγραφο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αιγιαλείας που κοινοποιήθηκε στις πληγείσες κοινότητες, όσοι έχουν υποστεί ζημιές σε κτίρια – οικίες, επιχειρήσεις – εξοπλισμό, οικοσκευές, από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, καλούνται να προσέλθουν στο γραφείο του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας (Νικ. Πλαστήρα 11, Αίγιο, ισόγειο) και να υποβάλλουν αίτηση αποζημίωσης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr