background img
banner
banner

Στον αγωνιστικό στίβο και πάλι από σήμερα μετά το… ρεπό

ΝΕΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Μια βδομάδα γεμάτη με τις προπονήσεις πέρασε για τους μελανόλευκους, που έκαναν χθες το πρώτο ρεπό ξεκούρασης. Το είχαν ανάγκη οι ποδοσφαιριστές ύστερα από την εξαντλητική προετοιμασία, που συνδυάστηκε με μεγάλες θερμοκρασίες.

Όπως είχε αναγγείλει ο προπονητής Νίκος Μανούρας, οι προπονήσεις θα είναι καθημερινά διπλές μέχρι τις 20 Αυγούστου. Αυτό θα ισχύσει και για σήμερα με το ραντεβού να είναι στο γήπεδο της Τέμενης πρωί και απόγευμα.

Οι αδελφοί Μάριος και Λευτέρης Μικές προτίμησαν μετά την πρώτη προπόνηση να επιστρέψουν στην Παναχαϊκή, ενώ στον αντίποδα προστέθηκε ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός Γιάννης Μωραΐτης, όπως ανακοινώνει το ΔΣ του Παναιγιάλειου: «Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ατρομήτου Αθηνών, αγωνιζόμενος μέχρι και την ομάδα Κ-20 του συλλόγου. Ακολούθησε ο Πανθρακικός (2016-2017 α’), ο Αγιος Ιερόθεος (2016-2017 β’), επιστροφή στον Ατρόμητο, ο Ιωνικός και ο Αστέρας Αμαλιάδας (2018-2019), ο Διγενής Νεοχωρίου (2019-2021), ο ΠΟ Φήκης (2021-2022), ενώ την περυσινή σεζόν στέφθηκε πρωταθλητής με τον Αιολικό στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πανηγυρίζοντας παράλληλα και την άνοδο της ομάδας στη Super League 2. Ο Μωραΐτης έχει χριστεί πέντε φορές διεθνής με την Εθνική Κ19. Καλωσορίζουμε τον Γιάννη στη μεγάλη «μελανόλευκη» οικογένεια και του ευχόμαστε υγεία και νέες επιτυχίες με τον Παναιγιάλειο».

Για την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας μιλά στo Protionline.gr ο Νίκος Μανούρας

Αφοσιωμένος στην προπόνηση μαζί με τους ποδοσφαιριστές και ο προπονητής Νίκος Μανούρας, που ήδη έχει εξηγήσει στους παίκτες μεγάλη διαφορά που υπάρχει στην προετοιμασία ανάμεσα στο τοπικό πρωτάθλημα και την Γ΄ Εθνική.

Έχοντας επωμιστεί το δύσκολο έργο των ασφαλών συμπερασμάτων στις δυνατότητες των υπό δοκιμήν κυρίως ποδοσφαιριστών, στην κρίση ενίσχυσης των γραμμών της ομάδας και την πλήρη ετοιμότητα στην πρεμιέρα, αναλύει στo Protionline.gr τις απόψεις του ύστερα από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας:

Πως πάει η προετοιμασία ποια τα πρώτα συμπεράσματα για την αφοσίωση των παικτών στην προπόνηση;
Από την Δευτέρα 31/7 ξεκίνησε η προετοιμασία του Παναιγιαλείου, πραγματοποιήθηκε η εργομετρικη αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών και πλέον όλη την εβδομάδα δουλεύουμε με συγκεκριμένους στόχους στη φυσική κατάσταση και στην τακτική και με διπλές προπονήσεις πρωί απόγευμα. Τα παιδιά δείχνουν διάθεση και όρεξη στην προπόνηση και η προσπάθεια όμως σε αυτή την κατηγορία για κάθε ποδοσφαιριστή είναι αδιαπραγματευτη, καθώς θα είναι πολύ δύσκολος και ανταγωνιστικός ο όμιλος και μόνο με σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Παράλληλα με την προετοιμασία και δοκιμές. Έχετε ζυγίσει την αξία των παικτών που δοκιμάζονται;
Γίνονται κάποιες δοκιμές παιδιών από την ευρύτερη περιοχή. Δίνουμε την ευκαιρία και την δυνατότητα στα παιδιά που θέλουν να προσπαθήσουν και να διεκδικήσουν μία θέση στο ρόστερ, αλλά απαιτεί πολλά και σύνθετα χαρακτηριστικά για να μείνει κάποιος παίχτης σε επίπεδο Γ΄ Εθνικής. Ο ρυθμός και η ένταση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο σε σχέση με το τοπικό πρωτάθλημα, όπως και το στοιχείο της τακτικής απαιτεί λεπτομέρεια. Ωστόσο, θα αξιολογήσουμε το επίπεδο και τις δυνατότητες των παιδιών στο στάδιο της προετοιμασίας και θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις.

Πλησιάζουμε στους 30 παίκτες, σε ποιον αριθμό περίπου υπολογίζετε να ολοκληρωθεί το ρόστερ;
Το ρόστερ της ομάδας αυτή την στιγμή είναι 19 παίχτες συν τα παιδιά που δοκιμάζονται. Πρέπει να γίνουν 4 προσθήκες σε καίριες θέσεις, που θα δώσουν ποιότητα και εμπειρία στην ομάδα, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει στόχους μέσα στην χρονιά και να έχει μια καλή και αξιόλογη πορεία στην επιστροφή της στις Εθνικές κατηγορίες.

Ξεκίνησαν οι διπλές προπονήσεις και η επιβάρυνση στη σωματική κόπωση θα τα καταφέρουν όλοι να ακολουθήσουν αυτό το πρόγραμμα;
Πράγματι έχουμε μπει ήδη στις διπλές προπονήσεις με τις πρωινές να έχουν κυρίως ως στόχο την φυσική κατάσταση και τις απογευματινές προπονήσεις να επικεντρώνονται στην τακτική. Σε αυτό το επίπεδο που αγωνίζεται η ομάδα πρέπει να δουλέψει σε αυτά τα πρότυπα, έχω την εμπειρία έξι σεζόν στη Γ Εθνική, ξέρω τί χρειάζεται ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα οι παίχτες για το πρωτάθλημα και αυτό το φορτίο προπόνησης πρέπει να το διαχειριστούν οι ποδοσφαιριστές. Όποιος δεν μπορέσει να ανταπεξέλθει, σημαίνει πως δεν είναι και για αυτό το επίπεδο.

Σας ικανοποιούν μέχρι τώρα οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε Αβυθο και Τέμενη, όπως και οι βοήθειες που έχετε από τα μέλη της διοίκησης;
Το γήπεδο της Αβύθου που θα είναι και η έδρα της ομάδας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο στάδιο, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Εχει την ιδιαιτερότητα του τεχνητού χλοοτάπητα, ωστόσο και ο αγωνιστικός χώρος αλλά και τα αποδυτήρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Το γήπεδο της Τέμενης είναι φυσικό και το προτιμώ για τις προπονήσεις, ωστόσο υστερεί σε εγκαταστάσεις και σε χώρους αποδυτηρίων, αλλά είναι πολύ σημαντικό που φιλοξενούν αυτά τα δύο γήπεδα την ομάδα του Παναιγιαλείου και οι άνθρωποι των γηπέδων κάνουν κάθε φορά προσπάθεια, ώστε να μας διευκολύνουν και να μας εξυπηρετήσουν με τις ώρες προπόνησης και τους ευχαριστώ για αυτό. Όσο αφορά τα μέλη της διοίκησης, πραγματικά καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, ώστε να οργανωθεί σωστά η ομάδα σε λειτουργικά θέματα και να έχει μια ομαλή καθημερινότητα το αγωνιστικό τμήμα.

Πως είδατε την εντός έδρας πρεμιέρα με το Μεσολόγγι και γενικά την κλήρωση του πρωταθλήματος και τη σειρά των αντιπάλων στον 3ο όμιλο, θα προτιμούσατε κάτι διαφορετικό;
Το πρωτάθλημα ξεκινά με εντός έδρας παιχνίδι για εμάς με μια ομάδα που επίσης ανέβηκε φέτος στην κατηγορία. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το στοιχείο της έδρας και την δυναμική του κόσμου μας και να ξεκινήσουμε φυσικά με νικηφόρο αποτέλεσμα. Επειτα ακολουθούν δυο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια σε Ερμιονίδα και Μύκονο, δύο ομάδες που έχουν χρόνια την εμπειρία της Γ΄ Εθνικής. Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος, με δυνατές ομάδες, με ομάδες πόλεων με μεγάλα μπάτζετ και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, απέναντι σε κάθε αντίπαλο, όπως αρμόζει άλλωστε στην ιστορία και την δυναμική του Παναιγιαλειου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr