background img
banner
banner

Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιώτητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, υποδέχθηκε στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην 117 Πτέρυγα Μάχης παρευρέθηκαν επίσης, η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατά την άφιξη του Παναγιωτάτου, τιμές απέδωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά το πέρας της υποδοχής, η κυρία Αλεξοπούλου δήλωσε:

«Αποτελεί ύψιστη χαρά να υποδεχόμαστε τον Πρώτο μεταξύ των Ίσων της Ορθοδοξίας, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη ΔυτικήΕλλάδα. Ο Πατριάρχης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες του Πύργου και της Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Η ομιλία του Παναγιωτάτου για την Κοινή Αειφόρο Συνθήκη στο αστικό και φυσικό περιβάλλον, καθώς και οι σχετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδίδει μέγιστη σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθούμε δράσεις για τις πράσινες μεταφορές, την ηλεκτροκίνηση, τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, αλλά καιτην προμήθεια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τεχνολογίες μηδενικών ρύπων».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr