background img
banner
banner

Η αντιπολίτευση καταψήφισε τις παρατάσεις στα έργα του Ε.Κ.Α.ΜΕ. και των πλατειών

«ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ

Δεν εγκρίθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας η παράταση προθεσμίας του έργου περαίωσης για την ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας, αλλά και της πλατείας Βάλφουρ και τον περιμετρικών τους οδών, αφού με 13 αρνητικές ψήφους της αντιπολίτευσης, το θέμα δεν πήρε την τρίμηνη παράταση που είχε προταθεί και συνεπώς και την τελική έγκριση. Η πιθανότητα παράτασης του έργου, αφορά την πλακόστρωση της Πλατείας Βάλφουρ και την ολοκλήρωση διαφόρων εργασιών που απομένουν να γίνουν, καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να παραδώσει το έργο στη συγκεκριμένη ημερομηνία που είχε αρχικά εκτιμηθεί, ότι θα το πράξει.

Παίρνοντας το λόγο ο Περικλής Παπαγιαννακόπουλος από τη μείζονα αντιπολίτευση έθεσε το ερώτημα “αφού το έργο τελειώνει από μέρα σε μέρα γιατί ζητείται παράταση; Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μας είχε διαβεβαιώσει ότι η παράδοση του έργου θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο του ‘23. Γιατί ζητάει τρίμηνη παράταση;” αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η ανάδοχος εταιρεία και ο εργολάβος της, ήταν καθαρή επιλογή της Δημοτικής Αρχής και μόνο, σημειώνοντας δε ότι στο παρελθόν έχει ζητήσει τρεις φορές παρατάσεις για το έργο του Ε.Κ.Α.ΜΕ. ΑμεΑ Αιγίου που έχει επίσης αναλάβει και καθυστερεί να παραδώσει. Ο κ. Παπαγιαννακόπουλος επισήμανε ότι ΄΄ο εν λόγω εργολάβος, ζητάει συνεχώς αλλαγές μελέτης και παρατάσεις με αδικαιολόγητες αιτιολογίες, για κάθε έργο που αναλαμβάνει΄΄, τονίζοντας πως το έργο της πλατείας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, γιατί δεν το… δούλεψε σωστά όπως θα έπρεπε και με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, όπως είπε, αναφέροντας πως η Τρίγωνη βρίσκεται στην καρδιά του Αιγίου και ότι πρέπει να δουλέψει με εργοταξιακό ωράριο και βραδινές ώρες.

Κρίνεται αναγκαία μία τρίμηνη παράταση που θα είναι η τελευταία

Αμέσως μετά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει μεν αναφέρει ότι η τελική παράδοση του έργου θα γινόταν τον Οκτώβριο, όμως κρίθηκε αναγκαία μία τρίμηνη παράταση του, λόγω καθυστερήσεων, με προοπτική να παραδοθεί τον δωδέκατο μήνα του ‘23, αφού το ΕΣΠΑ τελειώνει στο τέλος του έτους. Ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι υπάρχει επίσημο έγγραφο της Διαχειριστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, με το οποίο δίνεται η σύμφωνη γνώμη της, για τρίμηνη παράταση. Αμέσως μετά, τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο πήρε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βάσω Ψυχράμη, η οποία έκανε λόγο για το ποια είναι η κατάσταση των πλακών της κεντρικής πλατείας σε σχέση με την ποιότητά τους, καθώς επισήμανε ότι το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί λερώνει εύκολα, είναι άγνωστης ποιότητας και αναρωτήθηκε ποιος το επέλεξε, ποια ήταν η Επιτροπή που έκανε την τελική από επιλογή του υλικού και από ποιους αποτελείται.

Οι πλάκες και το κόστος τους

Η κ. Ψυχράμη έκλεισε την τοποθέτησή της, με την ερώτηση «ποιο είναι το κόστος για τις πλάκες που έχουν χρησιμοποιηθεί δίχως να υπάρξει συγκεκριμένη ενημέρωση από κάποιον» ζητώντας παρέμβαση ώστε να μην λερώνονται και αμέσως μετά, ξεκίνησε η ψηφοφορία, με τους δημοτικούς συμβούλους Μαρινόπουλο, Γκίκα, Κουρή, Βαρδάκη, Χρυσανθόπουλο, Παπακωνσταντινόπουλο, Παναγιωτακόπουλο, Τομαρά, Μπούνια, Γούτο, Τσερεντζούλια, Ψυχράμη και Παπαγιαννακόπουλο να μην ψηφίζουν τελικά την έγκριση της παράτασης που ζήτησε η Δημοτική Αρχή αλλά και η ανάδοχος εταιρεία, με 13 συνολικά ψήφους κατά.

Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο «νέο» Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Ανάλογες αντιρρήσεις εκφράστηκαν και για την παράταση που ζητήθηκε προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή και λειτουργία κέντρου διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες». Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος είπε πως η παράταξη ζητείται για να πραγματοποιηθούν κάποιες φυτεύσεις στον περιβάλλοντα χώρο και την κάλυψη σε πέργκολες ενώ ο δήμαρχος ανέφερε πως το κυρίως έργο θα είναι έτοιμο σε λίγες μέρες και το Ειδικό Κέντρο θα μπορεί να λειτουργήσει στις νέες εγκαταστάσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr