background img
banner
banner

Έκλεισε ξανά η Παλαιά Εθνική Οδός πριν την γέφυρα Ζαχλωριτίκων

ΝΕΕΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Μία δυνατή βροχόπτωση ήταν αρκετή για να κλείσει ξανά  στις 9.00 το βράδυ η Παλαιά Εθνική Οδός στο ύψος πριν τη γέφυρα των Ζαχλωριτίκων. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πτώση στο οδόστρωμα, μεγάλου όγκου χώματος και πετρών. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί ωστόσο προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία, καθώς η απομάκρυνση των φερτών υλικών από τον δρόμο δεν ήταν εφικτό να γίνει άμεσα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, της Περιφέρειας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής προκειμένου να διευθετήσουν την κατάσταση. Σημειωτέον ότι πρόκειται για την ίδια ακριβώς θέση που είχαν συμβεί οι κατολισθήσεις τον περασμένο μήνα, επίσης εξαιτίας έντονης βροχόπτωσης. Το γεγονός βέβαια οφείλεται αποκλειστικά στη μη εκτέλεση επαρκών αντιπλημμυρικών έργων στις καμένες περιοχές που βρίσκονται ακριβώς πάνω από το σημείο. Η καμένη βλάστηση και το «γυμνό» έδαφος δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα όμβρια που παρασύρουν στο πέρασμά τους λάσπες και πέτρες και καταλήγουν στον δρόμο.

Η προσπάθεια απομάκρυνσης των φερτών υλικών συνεχιζόταν ως αργά το βράδυ, ούτως ώστε να δοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία. Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία στη Νέα Εθνική Οδό διεξαγόταν κανονικά.

 

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr