background img
banner
banner

Αθρόα συμμετοχή προσκυνητών με πίστη στον εορτάζοντα Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Αιγίου | ΦΩΤΟ

Μία φλόγα πίστης κι ελπίδας αποτέλεσε ο εορτάζων Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου στο κέντρου του Αιγίου, όπου την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα αλλά και την, προσέλκυσε πλήθος πιστών, τόσο κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό όσο και κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ειδικότερα, την παραμονή Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, τελέσθηκε το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ανδρέου και την πίστη του ανθρώπου στον Θεό. Ο Μητροπολίτης στον σύντομο χαιρετισμό του συμπλήρωσε πως οι άνθρωποι πρέπει να ακολουθούν τον δρόμο του Θεού όπως ο Απόστολος Ανδρέας ακολούθησε τον Ιησού Χριστό και να ευλογούνται από τους Αγίους.

Ανήμερα το πρωί, εψάλη Όρθρος μετ’ αρτοκλασίας και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου ιερούργησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, σε κλίμα κατάνυξης.

Ιδιαιτέρως κατανυκτική ήταν η ατμόσφαιρα και το βράδυ όπου εψάλη ο Εσπερινός και εν συνεχεία ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Ανδρέου, υπέρ υγείας και σωτηρίας πάντων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και τις δύο ημέρες, η προσέλευση των προσκυνητών ήταν αθρόα γεγονός που φανερώνει την πίστη των Αιγιαλέων και την αγάπη τους στον Άγιο.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr