background img
banner
banner

Συνεργασία της Περιφέρειας, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Επιμελητηρίου Αχαΐας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

«Η Δυτική Ελλάδα,μέσα από συνέργειες και με τις δικές της δυνάμεις,μετατρέπεται σε πρότυπο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης. Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνουμε την διασύνδεσή της με την καινοτομία, διαμορφώνοντας τις συνθήκες που πολλαπλασιάζουν τα οφέλη, τόσο για την επιχειρηματική, όσο και για την ερευνητική κοινότητα» σχολίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την οριστικοποίηση της συνεργασίας που οδηγεί στην διαμόρφωση σύγχρονου συνεδριακού κέντρου στο κέντρο της Πάτρας, στο κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου,, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας προχώρησαν στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την μετεξέλιξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας σε κτίριο πολλαπλών χρήσεων.

Αναβάθμιση υποδομών καινοτομικής διασύνδεσης γνώσης και επιχειρηματικότητας

Η τριμερής συνεργασία διασφαλίζει την υλοποίηση του έργου για την αναβάθμιση υποδομών καινοτομικής διασύνδεσης γνώσης και επιχειρηματικότητας που περιλαμβάνει τη δημιουργία σύγχρονου υβριδικού συνεδριακού κέντρου με εξασφάλιση πλήρους ψηφιακής και φυσικής προσβασιμότητας για όλους στο τριώροφο κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Οι νέες εγκαταστάσεις που θα διαμορφωθούν συνδέονται με την έκθεση καινοτομίας PatrasIQ, αλλά και το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας – Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ειδικότερα, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου σήμερα εκτελούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης ύψους 982.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», θα γίνουν εσωτερικές διαρρυθμίσεις για τη διαμόρφωση νέων χώρων, αλλά και την δυνατότητα προσβασιμότητας σε ΑΜΕΑ. Στο πλαίσιο αυτό, προστίθεται συνεδριακό, υβριδικό κέντρο 141 θέσεων που δημιουργείται στο ισόγειο του κτιρίου, προϋπολογισμού 1,37εκατ ευρώ που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξηςτου Υπουργείου Ανάπτυξης.

«Είναι ακόμη ένα βήμα της άριστης συνεργασίας που έχουμε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, όπως επίσης με το Επιμελητήριο Αχαΐας και τον Πρόεδρο Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που συνδέεται με την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε σε Προγραμματική Σύμβαση για την αναβάθμιση του ιστορικού κτιρίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας» ανέφερε σε δηλώσεις ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αντιστοίχως, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μέρα για το Επιμελητήριο Αχαΐας η σημερινή, καθώς συνυπογράψαμε Προγραμματική Σύμβαση και προχωράμε στη δεύτερη και πιο σημαντική φάση του έργου αναβάθμισης του ιστορικού κτιρίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας. Πλέον ο επιχειρηματικός κόσμος θα έχει στη διάθεσή του ένα κτίριο που δεν αναβαθμίζεται μόνο ενεργειακά, αλλά εξελίσσεται σε πολλαπλών χρήσεων καθώς θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο, υβριδικό, συνεδριακό κέντρο.

Στις εγκαταστάσεις υπάρχει πρόβλεψη και για δημιουργία γραφείων που θα αποτελούν σημεία επαφής της έκθεσης καινοτομίας PATRASIQ και του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας – Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτι που θα συμβάλλει περαιτέρω στη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την επιχειρηματική κοινότητα».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr