background img
banner
banner

Χωρίς δάσκαλο έχει μείνει τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΖΗΤΑ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Πολύ σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει εδώ και περίπου έναν μήνα με την απουσία της υπεύθυνης εκπαιδευτικού του Γ2 τμήματος, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται προσπάθειες να αναπληρωθούν τα κενά από τους εκπαιδευτικούς άλλων τάξεων, ωστόσο και δεν καλύπτονται όλες οι ώρες και δεν υπάρχει ροή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Με επιστολή του στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ζητά άμεση τοποθέτηση Αναπληρωτή Εκπαιδευτικού ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος…
Αξίζει να αναφερθεί ότι η δασκάλα της τάξης απουσιάζει από τα τέλη Οκτωβρίου και θα λείψει για αρκετό καιρό ακόμη. Επίσης, παρά τις συνεχιζόμενες οχλήσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τους αρμόδιους φορείς, δεν έχει δοθεί λύση.

Η επιστολή του Συλλόγου

Στην επιστολή του, ο Σύλλογος επισημαίνει την άμεση ανάγκη τοποθέτησης εκπαιδευτικού στο τμήμα Γ2 του σχολείου, λόγω της από 25/10/2023 και μέχρι σήμερα απουσίας της εκπαιδευτικού δασκάλας του. Ειδικότερα, επισημαίνει: ΄΄Εξαιτίας της εν λόγω απουσίας της εκπαιδευτικού, για χρονικό διάστημα που υπολογίζεται πιθανώς έως και 4 με 5 μήνες, οι ανάγκες του τμήματος δεν δύναται να καλυφτούν εκ των έσω, όπως μέχρι τώρα γίνεται. Αυτή τη στιγμή στο τμήμα Γ2 γίνεται αναπλήρωση από τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς του σχολείου και ανάλογα με το πόσες ώρες μπορεί ο καθένας να καλύψει, με αποτέλεσμα αφενός να μην καλύπτονται όλες οι διδακτικές ώρες όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος προς αναπλήρωση εκπαιδευτικός , αφετέρου όταν υπάρχει να μην υπάρχει σταθερότητα και συνέχεια στην εκπαιδευτική διαδικασία, γεγονός που έχει αντίκτυπο στην πρόοδο των παιδιών. Πρόκειται για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά που κάποιοι μαθητές μέσα στο ίδιο σχολείο, δεν τυγχάνουν των ίδιων συνθηκών μάθησης και εκπαίδευσης με τους υπόλοιπους, ακόμα και με αυτούς της ίδιας τάξης.
Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρούμε άμεση και επιτακτική την ανάγκη της τοποθέτησης εκπαιδευτικού στο ανωτέρω τμήμα. Είμαστε στη διάθεση σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση περιμένοντας την άμεση απάντηση και τις ενέργειες σας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr