background img
banner
banner

Αποτελεσματική η συνεργασία Ζαΐμη με την Πρεσβεία της Σλοβενίας

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από φοιτητές και επιστήμονες πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Πρεσβεία της Σλοβενίας στην Ελλάδα η εκδήλωση με τίτλο: «Ευαισθητοποίηση σχετικά με τους Επικονιαστές και τη Μελισσοκομία & η Διατήρηση του Οικοσυστήματος των Επικονιαστών, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά και καινοτόμα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που προχωράνε με συνέπεια και στόχευση, στις δράσεις εξωστρέφειας στο πλαίσιο ευρωπαϊκών και διεθνών συνεργασιών της ΠΔΕ, ενώ τόνισε κατά τον χαιρετισμό του: «Αυτή η σύμπραξη θα προωθήσει τη συνέργεια μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Σλοβενίας για τη στήριξη της καινοτομίας, την ενίσχυση της παροχής νέων δεξιοτήτων, την προώθηση της αγροδιατροφής με τον σχεδιασμό και τη δημιουργία νέων προγραμμάτων και δράσεων».

Η μελισσοκομία και οι προοπτικές της

Μετά τον χαιρετισμό και τις ευχαριστίες της Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σλοβενίας στην Ελλάδα, Tamara Weingerl Pozar, πραγματοποίησε διάλεξη για τη μελισσοκομία και τα φυτά μέσα σε ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται η Επίκουρη Καθηγήτρια, Dr. Maja I. Smodis Skerl τονίζοντας ότι η μελισσοκομία είναι ένας πολύ σημαντικός και ιδιόμορφος κλάδος της γεωργίας. «Η μέλισσα είναι ένα κοινωνικό έντομο που μπορεί να υπάρξει μόνο ως μέλος της κοινωνίας του μελισσιού. Συμβάλλει στην επικονίαση των φυτών, παρέχοντας το ένα τρίτο της τροφής του ανθρώπου με τη μορφή φρούτων και λαχανικών, και δίνει χρώμα στη φύση με την ύπαρξη χιλιάδων ανθών. Παράλληλα, εκτός από το μέλι, παράγει πλήθος προϊόντων, όπως γύρη, βασιλικός πολτός, πρόπολη, κερί και δηλητήριο», είπε η Dr. Maja I. SmodisSkerl.

Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Βοτανικό κήπο του Πανεπιστημίου, όπου είχαν φυτευτεί φυτά που προσελκύουν τις μέλισσες, δωρεά της Πρεσβείας της Σλοβενίας με τη στήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΔΕ και με την επιμέλεια του Δ/ντη του Βοτανικού Κήπου και Καθηγητή Βιολογίας, Παναγιώτη Δημόπουλου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr