background img
banner
banner

Μοιράστηκαν όμορφες στιγμές στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τη διαφορετικότητα

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ-4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Μέρα χαράς ήταν η Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου για τέσσερα σχολεία της Αιγιάλειας που πραγματοποίησαν δράσεις με έναν κοινό παρανομαστή: Την αγάπη! Μαθητές διαφορετικών σχολείων και ηλικιών, μοιράστηκαν όμορφες στιγμές, αποδεικνύοντας πως η διαφορετικότητα όχι μόνο είναι αποδεκτή, αλλά μπορεί να κάνει μία συνύπαρξη ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική.

Σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου επισκέφθηκαν το σχολικό συγκρότημα 3ο Δημοτικό-4ο Νηπιαγωγείο-Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου και ευχαριστήθηκαν μια μέρα χαράς, παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης.

Τα παιδιά συνόδευαν ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Αλέξης Κατεργάρης και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων, Ιωάννα Θανέλλα και Μαίρη Λιακοπούλου. Εκεί τους υποδέχθηκαν οι μαθητές, η προϊσταμένη Αθηνά Σκανδάμη και οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγίου και οι μαθητές, η προϊσταμένη Ζωή Μανανά και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αιγίου.

Εν όψει της δράσης των Special Olympics

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας του 5ου Δημοτικού Σχολείου, του 4ου Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου για τη δράση των Special Olympics, η οποία προγραμματίζεται για τις αρχές του Ιανουαρίου του 2024 και θα λάβει χώρα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο. Πραγματοποιήθηκε δε στα πλαίσια συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας.
Μάλιστα, στην όμορφη συντροφιά προστέθηκαν και μαθητές Α΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου και μέσα από παιχνίδια εμπιστοσύνης, παιχνίδια αποδοχής και κουκλοθέατρο, οι μαθητές επικοινώνησαν, εκφράστηκαν και πέρασαν ένα δημιουργικό πρωινό. Την μεταφορά των μαθητών του 5ου Δημοτικού με πούλμαν προσέφερε η Κοινοπραξία Ιδιοκτητών Ταξί Αιγιαλείας!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr