background img
banner
banner

Το κέντρο της πόλης ομορφαίνει!

ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Πολύχρωμες «πινελιές» συνθέτουν μία όμορφη «ζωγραφιά» στους κήπους, τα παρτέρια και τις γλάστρες σε κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο της πόλης. Η παρέμβαση ανήκει στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Αιγιαλείας που προχωρά σε φυτεύσεις λουλουδιών, ομορφαίνοντας την εικόνα κεντρικών σημείων.

Οι φυτεύσεις ουσιαστικά ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα με την αναμόρφωση της πλατείας Δεξαμενής που μπορεί να βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο, ωστόσο αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης και σε τίποτα δεν θυμίζει παρελθόντα χρόνια που παρέμενε βρόμικη και υποβαθμισμένη.

«Μπουκέτα» παντού

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έγιναν φυτεύσεις στο «τρίγωνο» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Μητροπόλεως, με τους υπαλλήλους του δήμου να δημιουργούν ένα όμορφο φυσικό «μπουκέτο». Ανάλογη εικόνα και στα παρτέρια της οδού Ερμού που συμβάδιζαν άψογα με τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς των καταστημάτων.

Κόκκινες «πινελιές» στην πλατεία

Τη «σκυτάλη» πήρε τμηματικά και η αναπλασμένη πλατεία Αγ. Λαύρας που, μπορεί να μην έχει παραδοθεί επίσημα, ωστόσο καλλωπίζεται τουλάχιστον στα σημεία και τα παρτέρια που οι παρεμβάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί. Όμορφη παρέμβαση, εκτός από τις πρασινάδες στο κάτω μέρος, αποτελούν και τα αλεξανδρινά που με το κόκκινο χρώμα τους δίνουν ζωή και ομορφαίνουν, βάζοντας τους περαστικούς και τους θαμώνες των καταστημάτων, στο γιορτινό πνεύμα των ημερών.

΄΄Αυτός είναι και ο σκοπός μας. Να ομορφύνουμε τα κεντρικά σημεία της πόλης και να βελτιώσουμε τη διάθεση του κόσμου. Το κέντρο αλλάζει κι εμείς, με την Υπηρεσία Πρασίνου συμβάλλουμε ώστε να γίνει ακόμη καλύτερο και πιο ελκυστικό΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος.

Οι πεζόδρομοι

Επίσης, τα συνεργεία τη Δευτέρα ανανέωσαν τα παρτέρια και στην οδό Ευθυμίου Γάτου, ενώ ακολουθούν οι γλάστρες που έχουν τοποθετηθεί στον πεζόδρομο της Αν. Λόντου. Όσο για τις παρεμβάσεις στα Υψηλά Αλώνια, αυτές θα γίνουν σε μία εβδομάδα, ενώ νέα φυτά θα κοσμήσουν το «πάρκο των κυριών» στην οδό 1η Μάη, καθώς επίσης και την πλατεία της οδού Μελετοπούλων, απέναντι από το Επισκοπείο.

Σε ό,τι αφορά την ανάγκη να διατηρηθούν τα φυτά, ο κ. Καραΐσκος αναφέρει: ΄΄Δεν είναι λίγες οι φορές που φυτέψαμε, και τα άνθη είτε ξεριζώθηκαν και εκλάπησαν είτε κόπηκαν. Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας και περιμένουμε από τους συμπολίτες μας αυτή τη φορά να τα σεβαστούν΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr