background img
banner
banner

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή…

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Τη… γνώριμη διαδρομή από τον Εισαγγελέα στον Ανακριτή παίρνουν οι τέσσερις συλληφθέντες από την Ασφάλεια Αιγίου για την κλοπή χρηματοκιβωτίου τα ξημερώματα της Κυριακής από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία Αιγίου, με λεία 10.000 ευρώ περίπου. Οι τέσσερις νεαροί Ρομά πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Τετάρτη εκ νέου, με τον Ανακριτή να αποφασίζει εάν θα κριθούν προφυλακιστέοι για το αδίκημά τους που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι!

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι τι θα γίνει εάν οι φερόμενοι ως δράστες της διάρρηξης (οι δύο έχουν ήδη ομολογήσει) αποφυλακιστούν και βγαίνοντας καρπωθούν το… ακριβό περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου που φέρονται να έχουν αφαιρέσει, το οποίο, προφανώς οι δράστες έχουν φροντίσει να κρύψουν καλά, διότι ακόμη δεν έχει εντοπιστεί από τις αρχές.

Κατά την απολογία τους στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, οι δύο που συνελήφθησαν  από την Ασφάλεια λίγες ώρες μετά το συμβάν, δεν έχουν παραδεχτεί την εμπλοκή τους στην υπόθεση και πολύ περισσότερο την τέλεση της πράξης. Υπενθυμίζεται ότι έχει συλληφθεί και η μητέρα τους ενός καθότι είναι ανήλικος. Η γυναίκα αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.

Οι τέσσερις λοιπόν, που έχουν απασχολήσει πολλάκις τις αρχές για αξιόποινες πράξεις, πήραν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου προθεσμία και θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στον Ανακριτή που δεδομένης της τέλεσης κι άλλων ανάλογων πράξεων μπορεί να τους κρίνει προφυλακιστέους. Σε διαφορετική περίπτωση θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι να οδηγηθούν σε δίκη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση για το συμβάν έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας τα εξής: ΄΄Συνελήφθησαν, άμεσα χθες τα ξημερώματα, σε περιοχή της Αιγιάλειας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ της ιδίας Υπηρεσίας, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με αυτοκίνητο στο Αίγιο, όπου διέρρηξαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και έγγραφα, ενώ από γραφείο του καταστήματος αφαίρεσαν ακόμη 500 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Για τη διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, οι οποίοι με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ της ιδίας Υπηρεσίας, στο πλαίσιο αναζητήσεων, εντόπισαν τους κατηγορούμενους και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, όπου συνελήφθησαν. Παράλληλα, συνελήφθη από τους αστυνομικούς η μητέρα του ανήλικου για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας του. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ
κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr