background img
banner
banner

Παρεμβάσεις καθαριότητας στην Κοινότητα Ροδοδάφνης

ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ

Τον πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα εορτάζει την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, η κοινότητα Ροδοδάφνης, καθώς εορτάζει ο φερώνυμος ιερός ναός, μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητας και αρτοκλασίας, την ετήσια εορτή του και πανήγυρη.

Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής: Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, ώρα 6.30μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου. Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, ώρα 7.00π.μ. Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου. Το απόγευμα της εορτής, στις 6.00, θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση στον Άγιο.

Και από πλευράς Κοινότητας πάντως πραγματοποιήθηκαν ετοιμασίες για την γιορτή. Συγκεκριμένα, όπως μετέφερε στην «Π» ο πρόεδρος Γιώργος Παλαιολογόπουλος, ΄΄πραγματοποιήσαμε κάποιες εργασίες γενικού καθαρισμού, στην πλατεία, στους δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό, στα παρκάκια και τις βρύσες, ώστε να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και λόγω της γιορτής αλλά και γενικότερα εν όψει των αγίων ημερών που έπονται΄΄.

Πρωτοφανής κατάσταση στην παραλία Άκολης με τη θάλασσα να ξεβράζει σωρούς σκουπιδιών

Την ίδια στιγμή, τις τελευταίες ημέρες την κοινότητα απασχολεί το πρόβλημα που προέκυψε στην παραλία Άκολης, το οποίο ωστόσο πρόκειται να αντιμετωπιστεί αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα. Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος, ΄΄στην τελευταία έντονη κακοκαιρία και εξαιτίας του δυνατού μαΐστρου, είχαμε το φαινόμενο να ξεβράσει η θάλασσα σωρούς σκουπιδιών στη δεξιά παραλία της Άκολης. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Όλη η ακτή καλύφθηκε από ξύλα, τραπέζια, ελαστικά αυτοκινήτων και κάθε λογής σκουπίδι, δημιουργώντας μία πολύ άσχημη εικόνα. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν ξεβραστεί τόσα πολλά σκουπίδια. όλες αυτές τις ημέρες δεν ήμασταν σε θέση να παρέμβουμε καθώς συνέχιζε να πνέει μαΐστρος. Από σήμερα Δευτέρα θα δουλέψει συνεργείο με μηχάνημα από τον δήμο, με μέριμνα της Κοινότητας ώστε να καθαριστεί το τμήμα αυτό της παραλίας΄΄. Και κατέληξε ο κ. Παλαιολογόπουλος: ΄΄Αυτή η κατάσταση μπορούμε να πούμε πως ήταν από τα… χειρότερα που μας έχουν βρει και ίσως οφείλεται σε κατεβασιές του ποταμού από τα δυτικά. Όπως και να έχει, θα το αντιμετωπίσουμε΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr