background img
banner
banner

Προς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην ΠΦΥ της 6ης ΥΠε

ΔΟΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Για το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτείνει την εξάμηνη μόνο παράταση των συμβάσεων των επικουρικών υγειονομικών υπαλλήλων, διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 6ης ΥΠε. Πραγματοποιεί δε κινητοποιήσεις και συνέλευση στην Πάτρα την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων ΟΛΠ.

Μεταξύ άλλων, εκ μέρους του Συλλόγου αναφέρεται: «Μόλις τέσσερεις μέρες πριν, ο σύλλογος μας με δελτίο Τύπου επεσήμανε την καθυστέρηση στην υπόθεση της παράτασης της σύμβασης των επικουρικών υγειονομικών υπαλλήλων και τον κίνδυνο οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους να συρθούν σε μια νέα φάση ομηρίας και εμπαιγμού. Τι και αν ένα μεγάλο μέρος αυτών των υπαλλήλων έχει προσληφθεί προ πανδημίας και απλώς η θητεία του παρατάθηκε στο όνομα αυτής, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ. Τι και αν στα χρόνια της πανδημίας και μετά που μεσολάβησαν, οι συνάδελφοι κάλυψαν οργανικές ανάγκες που προέκυψαν από την αποχώρηση άλλων συναδέλφων.

Τι και αν οι συνάδελφοι εντάχθηκαν σε θέσεις και εκπαιδεύτηκαν πάνω σε απαιτητικές ανάγκες και προγράμματα, αποτελώντας, πλέον, κρίσιμο, σε κάποιες περιπτώσεις μόνο και δύσκολο να αντικατασταθεί προσωπικό. Έξι μήνες γιατί; Γιατί η διαρκής αμφιβολία και η αγωνία του εργαζόμενου, που προκαλείται από τέτοιες βραχύχρονες συμβάσεις, επιτρέπει την αυθαιρεσίακαι τα “θέλω” του κάθε προϊστάμενου και του κάθε Διοικητή Υ.Πε. τα οποία μας είναι πια βίωμα. Γιατί σε έξι μήνες είναι οι επόμενες σε εθνικό επίπεδο (ευρω)εκλογές. Γιατί, δυστυχώς, ενώ ούτε τους προηγούμενους έξι μήνες άλλαξε κάτι, η ελληνική πολιτεία μέσω των αρμοδίων υπουργών της είναι ανήμπορη να αρνηθεί τον ευτελισμό της και να δείξει ικανή να προγραμματίσει σε χρονικό ορίζοντα που να ξεπερνάει τις 180 ημέρες΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Καλούμε όλους να εναντιωθούν στον εμπαιγμό των συναδέλφων και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr