background img
banner
banner

«Σιγουριά» ως το τέλος του 2024 για τα απορρίμματα

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Σε μεταβατικό στάδιο για τη μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας, καθώς στο τέλος του μήνα και του έτους, τελειώνει η σύμβαση με τον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς. Από πλευράς δημοτικής αρχής ωστόσο φαίνεται πως έχουν προνοήσει και έχει εγκριθεί νέα σύμβαση για όλο το 2024 ούτως ώστε ο εν λόγω ΧΥΤΥ στην Αμαλιάδα να δέχεται τα απορρίμματα του δήμου Αιγιαλείας.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος επανειλημμένως έχει αναφερθεί στη δυσκολία του να πείσει δήμους και φορείς να δεχθούν τα απορρίμματα του δήμου Αιγιαλείας, ωστόσο, όπως φαίνεται, και αυτή τη φορά το αποτέλεσμα είναι θετικό και οι Αιγιαλείς δεν θα έχουν να… ανησυχούν για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Όπως ανέφερε στo Protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄έχουμε εξασφαλίσει την εναπόθεση των απορριμμάτων του δήμου μας ως το τέλος του 2024, στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς. Έχει βγει το ΦΕΚ και απομένει να έρθει το θέμα προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση΄΄.

Εν τω μεταξύ, παράλληλα θα «τρέχουν» οι διαδικασίες για τη δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον δήμο Αιγιαλείας ως προς τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, μειώνοντας αισθητά τον όγκο τους, άρα και το κόστος μεταφοράς και εναπόθεσης. Ήδη έχει αναδειχθεί η εταιρεία που θα την κατασκευάσει («Μεσόγειος») και η σύμβαση για τη Μονάδα Βιοαποβλήτων θα υπογραφεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους.

Συν τοις άλλοις, στον δήμο ευελπιστούν στην ένταξη της Αιγιάλειας στο νέο εργοστάσιο απορριμμάτων του νομού, κάτι που θα καθοριστεί από τον νέο περιφερειακό σχεδιασμό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr