background img
banner
banner

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό των Καλαβρύτων!

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Για πρώτη φορά φέτος στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων θα ανοίξει τις πύλες του, με πολλές εκπλήξεις, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και ξεχωριστές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που ετοίμασαν ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαβρύτων-Σπηλαίου Λιμνών Καστριών.

Παράλληλα, υπό τον τίτλο «Ψάχνοντας το Αστέρι των Χριστουγέννων», για όλη την εορταστική περίοδο έχουν προγραμματιστεί δεκάδες εκδηλώσεις σε πολλά διαφορετικά σημεία του Δήμου, με τη συμμετοχή και τη σύμπραξη σχολείων, φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Ο τίτλος των εκδηλώσεων «Ψάχνοντας το Αστέρι των Χριστουγέννων» αναφέρεται και στην ομώνυμη εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον ουρανό των Καλαβρύτων μέσα απ’ τα τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Ελάτε και φέτος να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του νέου χρόνου. Ελάτε να υποδεχθούμε τις φετινές γιορτές με ένα πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, με πολλές εκπλήξεις, με παιχνίδια και μουσικές, με δράσεις που θα φωτίσουν με ελπίδα και αισιοδοξία αυτή την όμορφη εποχή του χρόνου», αναφέρουν στην πρόσκληση τους ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων-Σπήλαιου Λιμνών Καστριών Κωνσταντίνος Κούκιος.

Το εορταστικό ταξίδι

Αυτό το ωραίο εορταστικό ταξίδι, κέντρο του οποίου θα είναι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, ξεκινά στις 14 και στις 15 Δεκεμβρίου, απ’ την Κέρτεζη και την Κλειτορία αντίστοιχα, με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Ιανουαρίου με την κοπή της μεγάλης Βασιλόπιτας στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και τη φωταγώγηση του Χωριού στην κεντρική πλατεία ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων θα χαρίσει όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες κι ο Άγιος Βασίλης θα καλωσορίσει τα παιδιά στο χωριό του.

Την ίδια μέρα, στις 5.30μ.μ. στα Τριπόταμα και στις 7 μ.μ. στη Δάφνη, θ’ ανάψει ο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, με μουσικές απ’ την Φιλαρμονική Καλαβρύτων και δώρα και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για τα παιδιά.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., η ημέρα θα ξεκινήσει στα Καλάβρυτα με το Εργαστήρι των Ξωτικών, με χειροτεχνίες, γιορτινές κάρτες, στολίδια φτιαγμένα με τη φαντασία των παιδιών. Η εκδήλωση γίνεται με την ευγενική χορηγία του Κέντρου Λογοθεραπείας Καλαβρύτων «Μιλώ» ενώ στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το Bazaar με χριστουγεννιάτικα είδη από το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Καλαβρύτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Bazaar χριστουγεννιάτικων ειδών από τους Φιλόζωους Εθελοντές Καλαβρύτων.

Στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου θα προβληθεί η παιδική χριστουγεννιάτικη ταινία «ChristmasCarol».

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ. το Σκεπαστό στήνει τη δική του γιορτή κι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του στην κεντρική πλατεία υπό τους χριστουγεννιάτικους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και με παραδοσιακά γλυκίσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκεπαστού.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., ξεκινά το Bazaar χριστουγεννιάτικων ειδών από το Ειδικό Σχολείο Καλαβρύτων. Και στις 7 μ.μ. έχει προγραμματιστεί το «TAE KWON DO από τα μικρά καλικαντζαράκια των Καλαβρύτων», με το παιδικό τμήμα ΤΑΕ KWON DO σε μια ξεχωριστή επίδειξη ικανοτήτων.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων ξεκινά «Το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης: ελάτε να παίξουμε με τα διαφορετικά παιχνίδια της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης» και λίγο μετά, στις 11 π.μ., μια ιδιαίτερη μουσική συναυλία με όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο θα παρουσιαστεί η παράσταση «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων με την συνοδεία της Φιλαρμονικής. Μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με την βοήθεια του θεατρικού ομίλου «Πάνος Μίχος».

Η «ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ»

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου η ημερά ξεκινά με το Εργαστήρι των Ξωτικών (11 π.μ. κεντρική πλατεία Καλαβρύτων) και Bazaar από τους Φιλόζωους Εθελοντές (11.30 μ.). Και στις 6 μ.μ. η εντυπωσιακή «Νύχτα των ευχών, όπου φέτος ο ουρανός των Καλαβρύτων θα φωτιστεί από 500 φαναράκια ευχών! Σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση νεολαίας «Happyelephant».

Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με μαθήματα ζαχαροπλαστικής (6.30 μ.μ.), με μουσική συναυλία από την «Happyelephant» με έντεχνες και χριστουγεννιάτικες μελωδίες (7.30 μ.μ.), με Bazaar από το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Καλαβρύτων και άλλες εκπλήξεις.

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Την Κυριακή, παραμονή των Χριστουγέννων, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ο Άγιος Βασίλης θα περιμένει με πολλές εκπλήξεις τα παιδιά στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων.

Όλη η ημέρα θα κυλήσει με μουσικές, με κάλαντα στους δρόμους της πόλης απ’ τη Φιλαρμονική, με ξυλοπόδαρους, με Bazaar αλλά και με την «Ημέρα των δώρων», μια ξεχωριστή δράση (11.30 μ.μ.) όπου φέρνουμε μαζί μας ό,τι δεν χρειαζόμαστε και τυλίγουμε δώρα τα οποία θα βρεθούν σε όσα σπίτια δεν προλαβαίνει να πάει ο Άγιος Βασίλης. Εκδήλωση με την ευγενική χορηγία του Κέντρου Λογοθεραπείας Καλαβρύτων «Μιλώ».

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και μετά τα Χριστούγεννα με πολλές εκδηλώσεις σ’ όλο το Δήμο Καλαβρύτων οι οποίες θ’ ανακοινωθούν σύντομα και έγκαιρα.

Το πλήρες πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων θ’ αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαβρύτων www.kalavrita.gr.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr