background img
banner
banner

Περίμεναν το μπουρίνι στη… γωνία

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ Δ.Ε. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Το μπουρίνι ήρθε, οι απότομες καιρικές συνθήκες έδειξαν για άλλη μία φορά… τα δόντια τους στην πληγείσα από τις πυρκαγιές περιοχή της Δ.Ε. Διακοπτού, ωστόσο η άμεση επέμβαση και ο άριστος συντονισμός είχαν ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η παλαιά εθνική οδός έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου λόγω κατολίσθησης και άνοιξε λίγες ώρες μετά ενώ και στη νέα εθνική οδό υπήρξε αμφιδρόμηση κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Για άλλη μια φορά η καμένη περιοχή της Δ.Ε. Διακοπτού υπέστη τα δεινά της κακοκαιρίας, καθώς εξαιτίας της έντονης βροχής που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, παρασύρθηκαν και κατέληξαν στο οδόστρωμα φερτά υλικά. Η παλαιά εθνική έκλεισε στο ύψος του Ελαιώνα, όπως και ο δρόμος προς τον οικισμό Δερβενάκι καθώς και προς τα Βιλιβινιώτικα. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, οι δρόμοι άνοιξαν άμεσα και η προσπάθεια επικεντρώθηκε στην παλαιά εθνική ώστε να δοθεί χωρίς στην κυκλοφορία.

Η Πολιτική Προστασία του δήμου Αιγιαλείας, είχε προετοιμαστεί κατάλληλα, από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου και υπό τον συντονισμό του αντιδημάρχου Έργων Βασίλη Χριστόπουλου, του νέου αντιδημάρχου Δημήτρη Φιλιππάτου, αλλά και τη συμβολή της τοπικής ΕΛ.ΑΣ υπό τον Βασίλη Ροδόπουλο, έγιναν οι κυκλοφορικές ρυθμίσεις πριν την κακοκαιρία, ενώ όλη τη νύχτα συνεργεία απομάκρυναν τα φερτά υλικά από το οδόστρωμα. Στο έργο του καθαρισμού του δρόμου συνέβαλε και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Με το πρώτο φως της ημέρας ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία, χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

΄΄Από την πρώτη στιγμή η υπηρεσία του δήμου, εθελοντές και διάφοροι φορείς βρέθηκαν στα σημεία που υπήρξε το πρόβλημα και η βοήθειά τους ήταν πολύ καθοριστική. Ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλαν στο να αποσυμφορηθεί η κατάσταση γρήγορα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι στον οικισμό Βιλιβινιώτικα δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα έπειτα από την σφοδρή κακοκαιρία. Ο δρόμος έχει δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία, το μπουρίνι έχει αποχωρήσει και όλα είναι καλά δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr η πρόεδρος της κοινότητας Ροδιάς, Άννα Πολυδωροπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr