background img
banner
banner

Αίτημα στην αρχαιολογική υπηρεσία για τις «Παλαιοκαμάρες»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΕΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Την ιστορικότητα των παλαιών πέτρινων καμαρών που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στην Τέμενη, ζητούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων να διερευνήσει, κάτοικοι της περιοχής που εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να αναδειχθούν καθώς φανερώνουν τις συνθήκες ζωής πριν από διακόσια χρόνια στην περιοχή.

΄΄Είναι γεγονός ότι πριν από 150 με 200 χρόνια οι καμάρες αυτές χρησίμευαν στο να διασχίζουν οι κάτοικοι το σημείο που ήταν πλημμυρισμένο από τον Σελινούντα κι αυτό το ξέρουμε από τους πατεράδες και τους παππούδες μας. Δεν γνωρίζουμε αν μπορούν ή εάν πρέπει να αναδειχθούν ως μνημεία ή το κατά πόσο είναι εφικτό να γίνουν επισκέψιμες. Μετά το προσωπικό ενδιαφέρον του κατοίκου της περιοχής Πάνου Κουτρόπουλου ανταποκρίθηκα στο αίτημά του και επισκεφθήκαμε μαζί το γραφείο της Αρχαιολογίας. Μας είπαν να υποβάλουμε αίτημα για αυτοψία όπως και έγινε΄΄, σχολίασε στo Protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Τέμενης Τριαντάφυλλος Λουκόπουλος.

Σημείωσε πάντως πως εκτός από τις συγκεκριμένες Καμάρες που βρίσκονται στην ομώνυμη θέση «Παλαιοκαμάρες» με πρόσβαση και από τους δύο δρόμους που ξεκινούν κάτω από την οδό Κορίνθου, υπάρχουν κι άλλες πίσω από το πρώην κατάστημα «Προμηθέας» οι οποίες ωστόσο παραμένουν μισοχωμένες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr