background img
banner
banner

Με… ρυθμούς χελώνας τα έργα για την αποχέτευση

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ «ΤΡΕΧΟΥΝ» ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΝΕΡΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ

«Καθίζηση» παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ως προς τους ρυθμούς εργασιών του έργου των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, με τα λιγοστά συνεργεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να προχωρούν πολύ αργά.

Αντιθέτως, ενώ δημοπρατήθηκε το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων χρόνων για την Αιγιάλεια, το διυλιστήριο Σελινούντα, με τεράστια περιβαλλοντικά, οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή.

Όσον αφορά το έργο της αποχέτευσης, η πορεία των εργασιών παρουσιάζει μία χαρακτηριστική… καθυστέρηση, την οποία μάλιστα παραδέχτηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος στο προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτή οφείλεται καθαρά στην πολιτική της κατασκευάστριας εταιρείας η οποία βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο ως προς τον σχηματισμό της. Σημειωτέον ότι το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αφού το έργο συνεχίζει να πληρώνεται κανονικά, ωστόσο οι ρυθμοί εργασιών τις τελευταίες ημέρες έχουν πέσει αισθητά.

Οι αλλαγές και οι επενδύσεις της εταιρείας έχουν φέρει μία σαφέστατη αναστάτωση διεκπεραίωσης και συνεπώς, βραδύτητα στην όλη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Protionline.gr, τα ζητήματα που έχουν προκύψει, πρόκειται να λυθούν εντός του μήνα Φεβρουαρίου, καθώς η Υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ, έχει λάβει σαφή διαβεβαίωση ότι το έργο θα παραδοθεί σύμφωνα με το ήδη ανακοινωθέν χρονοδιάγραμμα. Να επισημανθεί ότι, η εν λόγω καθυστέρηση έχει σημειωθεί από τις γιορτές των Χριστουγέννων και έπειτα και τα θέματα που πρέπει να διευθετηθούν αφορούν διαδικαστικές ενέργειες, εσωτερικής διαχείρισης.

Η ατονία που παρουσιάζει το έργο έχει φέρει μία σχετική αναστάτωση σε όλους, παρ’ όλο που τα συνεργεία δεν έχουν σταματήσει τις εργασίες και δουλεύουν. Εντούτοις και σε πρότερο χρόνο, 6 έως 7 συνεργεία εργάζονταν ταυτόχρονα και σε διάφορα σημεία, ενώ τώρα, έχουν γίνει ξαφνικά… δύο, με αυτά να δραστηριοποιούνται το ένα στο Διακοπτό και το άλλο στην περιοχή του Λόγγου. Η κατάσταση αυτή γίνεται ακόμα περισσότερο… αγχωτική, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια αν θα συνεχιστεί για κάποιες ημέρες ακόμα ή θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες άμεσα και θα προχωρήσει το έργο ξανά με εντατικούς ρυθμούς.

Τι έχει ολοκληρωθεί και τι έχει παραδοθεί

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι αιτήσεις σύνδεσης για τις περιοχές που το έργο έχει ολοκληρωθεί όπως είναι η Άβυθος και το Πανόραμα.
Σε δεύτερο χρόνο – κατά προσέγγιση – και προς το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού, αναμένονται να πάρουν σειρά κοινότητες όπως οι Καμάρες και τα Συλιβαινιώτικα, αλλά και γενικά όλες οι περιοχές που ανήκουν στο ανατολικό κομμάτι του Δήμου Αιγιάλειας, επισφραγίζοντας και επικυρώνοντας έτσι το γεγονός, ότι οι συνολικές εργασίες αποπεράτωσης του έργου, βαδίζουν με αργούς ρυθμούς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr