background img
banner
banner

Η «καρδιά» της Αποκριάς θα χτυπήσει σε τρία σημεία!

ΑΙΓΙΟ – ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΚΑΙ ΑΙΓΕΙΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ… ΦΟΥΛ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΕΦΙΟΥ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αιγιάλεια, που φέτος αναμένονται περισσότερες, με μεγαλύτερη συμμετοχή και πιο κεφάτες από ποτέ άλλοτε! Οι ρυθμοί της Αποκριάς θα ηχήσουν σε Αίγιο, Διακοπτό και Αιγείρα που με τις διοργανώσεις τους φιλοδοξούν να σκορπίσουν κέφι σε μικρούς και μεγάλους, προσελκύοντας ταυτόχρονα και επισκέπτες. Άλλωστε, όλοι έχουν θέση σε αυτές τις πολύχρωμες, κεφάτες γιορτές που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά.

Μέχρι στιγμής συμμετοχές 2.000 ατόμων στο Παιδικό Καρναβάλι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

Το Παιδικό Καρναβάλι Αιγιαλείας διοργανώνεται και φέτος από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας. Ένας θεσμός Πολιτισμού και δημιουργίας που στηρίζεται στα άτομα που τον εμπνέονται, το διαμορφώνουν, τον υλοποιούν. Ήρθε η ώρα για διασκέδαση, χαρά και ξεγνοιασιά. Τα γκρουπ που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση της Κυριακής 10 Μαρτίου θα είναι, εκτός απροόπτου, είκοσι τρία, ενώ οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τα 2.000 άτομα! Τα σχολεία της περιοχής, με πρωτεργάτες του Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, έχουν βάλει φέτος ακόμη περισσότερη έμπνευση, σάτιρα και χιούμορ και το κέφι αναμένεται να φτάσει στα ύψη. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί από την πλατεία Αγ. Λαύρας και θα καταλήξει στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τριήμερη ποδηλατάδα Τετάρτη 13, Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Μαρτίου που γίνεται φέτος για πρώτη φορά παρατείνοντας τις ημέρες χαράς. Το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαρτίου η πόλη θα ζωντανέψει στους δρόμους. Το καρναβαλικό κομβόι θα ξεκινήσει από το λιμάνι στις 7.00μ.μ., θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξει στα Ψηλά Αλώνια όπου θα γίνει πάρτι με συγκρότημα με ζωντανή μουσική. Σημειωτέον ότι στη νυχτερινή παρέλαση… χωρούν όλοι και ήδη προετοιμάζονται γκρουπ για να συμμετάσχουν, ενώ οι καρναβαλιστές δεν χρειάζεται να είναι απαραιτήτως στην εκκίνηση αφού μπορούν να ενσωματώνονται στην πορεία. Και βέβαια δεν ξεχνάμε το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου, την καύση του καρνάβαλου στο παλιό λιμάνι, σε μία τρίωρη γιορτή από τις 6.00 ως τις 9.00, με συμμετοχές χορευτικών.

Πληθώρα εκδηλώσεων στο Διακοπτό

Το Διακοπτό ήδη ζει στον ρυθμό της Αποκριάς. Χθες Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, η Καρναβαλική Ομάδα Διακοπτού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού, πραγματοποίησαν, στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, τη δράση “Πάρτε τη μάσκα σας και ελάτε να τη χρωματίσουμε και να τη στολίσουμε”, με τη συμμετοχή της εικαστικού Μαργαρίτας Γούτου και δωρεάν είσοδο. Στη δράση συμμετείχαν τουλάχιστον 60 παιδάκια ηλικίας από 6 μέχρι 15 ετών όπου δημιούργησαν με κέφι και χαρά!

Συνολικά θα πάρουν μέρος στην παρέλαση της 17ης Μαρτίου, δεκαέξι άρματα, εκ των οποίων το πρώτο θα είναι ο βασιλιάς καρνάβαλος, το δεύτερο η βασίλισσα του καρναβαλιού και το τελευταίο θα είναι ένα άρμα “αναμνήσεων”, όπου εθελοντές θα στολίσουν άρμα με μερικά στοιχεία από τα συνολικά 10 χρόνια που γίνεται το καρναβάλι.

Το προσεχές Σάββατο 2 Μαρτίου θα γίνει έναρξη στο εμβληματικό παιχνίδι “το κυνήγι του χαμένου θησαυρού” που φέτος διοργανώνει το Δημοτικό Σχολείο Ελίκης μαζί με το Νηπιαγωγείο Νικολεΐκων.

Έναρξη 11 το πρωί. Επίσης, στις 7 Μαρτίου θα γίνει αναβίωση του εθίμου με τίτλο “Οι Μπούλες”. Θα ακολουθήσει Υπαίθριο πάρτι στο κέντρο του χωριού.
Το Σάββατο 16 Μαρτίου, παραμονή λήξης των εκδηλώσεων, θα λάβει χώρα θεατρικό δρώμενο – έκπληξη που πραγματικά θα… ξετρελάνει τον κόσμο και θα ακολουθήσει μπουφές προσφορά από τους εθελοντές των ομάδων των γκρουπ και χορευτικό πάρτι με DJ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Με το… βλέμμα στην 17η Μαρτίου

Στη συνέχεια τα βλέμματα όλων στρέφονται στην καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 17 Μαρτίου. Τα γκρουπ που θα συμμετάσχουν στο Καρναβάλι της 17ης Μαρτίου, είναι: 1. Επόμενη στάση Αλαλούμ, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού. 2. Don’t worry be… Χίπις!, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Διακοπτού. 3. Ο πόλεμος των άστρων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. 4. Μάγοι και κολοκύθες του Χέλοουγουιντ, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ελίκης και Νηπιαγωγείο Νικολεΐκων. 5. Η χώρα του Αλί Μπαμπά, Κωνσταντίνα Σπανού και φίλοι (Η κόρη του ιδρυτή και εμπνευστή του καρναβαλιού του Διακοπτού). 6. Φάε λάδι και έλα βράδυ…, Πολιτιστικός Σύλλογος “Νέα Πνοή” Διακοπτού. 7. Δεν “μασάει…”, Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος “Ηρακλής” Ζαχλωρίτικα. 8. Ποιος θέλει να γίνει τραπεζίτης;, Σύλλογος Γυναικών Τράπεζας “Σύβαρις”. 9. Χεβιμεταλάδες, Ασπασία Κακκαβά και φίλοι. 10. Μια μοντέρνα απ’ την Αθήνα, Πολιτιστικός Σύλλογος Βρόσθενας.
Την Καρναβαλική Ομάδα Διακοπτού, αποτελούν: Χρήστος Κακκαβάς, Πανωραία Μελισσιώτη, Βάσω Βούλγαρη, Παναγιώτης Ευθυμιόπουλος, Άντα Σώη, Ασπασία Κακαβά.

Μια συνήθεια… 24 χρόνων που προσελκύει πλήθος κόσμου στην Αιγείρα

Ήδη το κέφι στην Αιγείρα… βρίσκεται στο κόκκινο! Πιστός στο… ραντεβού του με το πιο τρελό ξεφάντωμα της Αποκριάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρας, διοργανώνει και πραγματοποιεί και φέτος για 24η χρονιά, το Αιγειράτικο Καρναβάλι και υπόσχεται να απογειώσει κάθε συμμετέχοντα, με το αστείρευτο κέφι που χαρακτηρίζει κάθε χρόνο το καρναβάλι του. Ήδη, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει οπότε και άρχισε το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, ενώ το πρόγραμμα τελειώνει με τον διαγωνισμό αμφίεσης, αρμάτων, την παρέλαση αρμάτων ενώ στο τέλος θα πραγματοποιηθεί τελετή λήξης στο προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας. Ακολουθεί το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου και απονομές βραβείων στα γκρουπ .Επίσης θα υπάρχει φαγητό και ποτό καθ’ όλη την τελετή λήξης.

Με πολλές συμμετοχές και πλούσιες εκδηλώσεις

Το Καρναβάλι, που λαμβάνει χώρα στον κεντρικό δρόμο της Αιγείρας από τον Άγ. Παντελεήμονα, ξεκινά στις 4.00 το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου και αναμένεται να καταπλήξει. Τα μέλη του συλλόγου που τόσο καιρό εργάζονται σκληρά για το επιθυμητό αποτέλεσμα, αναφέρουν ότι η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με πολύ κέφι και χαρά και για πρώτη φορά φέτος, μετά από τα πρώτα χρόνια του Καρναβαλιού, θα συμμετάσχουν τόσα πολλά γκρουπ, συνολικά 15. Τα μέλη του συλλόγου απευθύνουν πρόσκληση προς όλους να επισκεφτούν την Αιγείρα και να γίνουν… ένα με τους καρναβαλιστές. “Καλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί την περιοχή μας, να ζήσει στιγμές κεφιού, να δει το καρναβάλι μας, να χορέψει μαζί μας”.

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου το βράδυ πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις α) Η γνώμη σου μετράει, β) WC, γ) Βάλε 5, ενώ προχθές Σάββατο α) Μην κουνιέσαι γαμώτο, β) Γέλιο… παιχνιδίσματα 1, γ) Φτάσε με αν μπορείς. Χθες Κυριακή το πρωί… έγινε α) Beaute …την Κυριακή, β) Τρίλιζα, γ) Στριφογυρίσματα, δ) Κουράγιο και τελειώνουνε τα λούκια μανάκι.

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου, ώρα: 8:30μ.μ. α) Πάρε θέση, β) Γέλιο… παιχνιδίσματα 2, γ) Κάρφωσέ το. Το Σάββατο 2 Μαρτίου, ώρα: 7:30μ.μ. α) ΤΡΑΓΟΥΔΙ, β) Γέλιο… παιχνιδίσματα 3, την Κυριακή 3/3 ώρα: 11:00π.μ. Ελάτε να παίξουμε, Παρασκευή 8 Μαρτίου, ώρα 8:30μ.μ. α) Βάλτο στην τρύπα, β) Γέλιο… παιχνιδίσματα 4, γ) Πάρε το μπαστούνι. Σάββατο 9/3, ώρα: 7:30 α) Χορογραφία, β) Γέλιο… παιχνιδίσματα 5. Παρασκευή 15/3 ώρα: 8:30μ.μ. Προβολή video, Θέμα: Οικογενειακές Ιστορίες. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει στις 10:30 στο “Πυθάρι club”, Αποκριάτικος χορός του Συλλόγου με τίτλο “Your face sound familiar”.
Κυριακή 17/3 ώρα 4:30 θα γίνει η παρέλαση όλων των γκρουπ, το κάψιμο του Καρνάβαλου και Διαγωνισμός αμφίεσης και αρμάτων.

Τα γκρουπ

Τα γκρουπ που θα μετέχουν στην μεγάλη παρέλαση της τελευταίας Κυριακής των Απόκρεω 17 Μαρτίου, στην Αιγείρα είναι: 1) Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού, 2) Candy Crush – 1o Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, 3) Roi Hat – 2o Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, 4) Indiana and Jones, 5) Jesters, 6) Top Gun, 7) Αγρο(πότες), 8) Χίλιες και μια νύχτες, 9) Barbieguns, 10) Gramoustianoi, 11) Le tripolix, 12) Bonales, 13)Ο γαμπρός από το Λονδίνο, 14) TITICACA, 15) Το μεγάλο άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου.
Την καρναβαλική επιτροπή αποτελούν: Αθανασία Πάνου, Παναγιώτης Καλέλλης, Αποστόλης Παπαχριστόπουλος. Τα παιχνίδια του κρυμμένου θησαυρού θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr