background img
banner
banner

Ικανοποίηση στον… απόηχο του εντυπωσιακού Παιδικού Καρναβαλιού 2024

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ –  ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ

Το Παιδικό Καρναβάλι 2024 πέρασε πλέον στην ιστορία και ο πρώτος απολογισμός της διοργανώτριας Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας, είναι κάτι παραπάνω από θετικός. Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 3.000, ο αριθμός των γκρουπ ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά και το κέφι και η χαρά πολλαπλάσια! Τα βλέμματα στρέφονται στην καρναβαλική ποδηλατάδα που ξεκινά αύριο, στη νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου που αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα και στην πολύωρη εκδήλωση για την καύση του καρνάβαλου το βράδυ της Κυριακής!

Η ανακοίνωση του δήμου

Ανακοίνωση για την επιτυχημένη καρναβαλική παρέλαση εξεδόθη από το γραφείο δημάρχου. Τονίζονται τα εξής: ΄΄Την Κυριακή 10 Μαρτίου το μεσημέρι, η πλατεία Υψηλών Αλωνίων «πλημμύρισε» από χιλιάδες λιλιπούτειους-και όχι μόνο- καρναβαλιστές που συμμετείχαν στην παιδική παρέλαση αλλά και από επισκέπτες που κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση και να διασκεδάσουν.

Το παιδικό καρναβάλι Αιγιαλείας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας με τον Δήμο Αιγιαλείας. Περισσότεροι από 3000 καρναβαλιστές στελέχωσαν τον αριθμό-ρεκόρ των γκρουπ που ανήλθε στα 28(!) ενώ για πρώτη φορά είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε άρματα που δημιουργήθηκαν με πολλή φαντασία από σχολικές μονάδες της περιοχής. Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος δήλωσε: «Η δημοτική αρχή είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένη για την επιτυχία και αυτής της εκδήλωσης. Ακολουθεί η νυχτερινή ποδαράτη το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαρτίου αλλά και η καύση του καρνάβαλου την Κυριακή 17 Μαρτίου 6:00- 9:00 στην παραλία του Αιγίου. Σας περιμένουμε όλους!»΄΄.

Μιλώντας στο Protionline.gr στον απόηχο του εντυπωσιακού φετινού καρναβαλιού, ο πρωτεργάτης της προσπάθειας, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μένιος Κουτρόπουλος, επισήμανε: ΄΄Είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι. Η συμμετοχή ήταν τεράστια, μας τίμησε μέχρι και σχολείο από το Δερβένι Κορινθίας που έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις και μας προϊδέασε για του χρόνου, ότι αναμένεται να έχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή. Ο κόσμος το απόλαυσε, βγήκε στον δρόμο, το διασκέδασε. Οι καρναβαλιστές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ήταν μία λαοθάλασσα κόσμου που είχε τόση ανάγκη να βγει και να χαρεί΄΄.

Εξίσου συναρπαστικές οι υπόλοιπες εκδηλώσεις

Αυτό όμως ήταν το πρώτο σκέλος των καρναβαλικών εκδηλώσεων. ΄΄Δουλεύουμε για την καρναβαλική ποδηλατάδα που ξεκινάει την Τετάρτη. Πρόκειται για μία πολύ ωραία δράση που γίνεται για πρώτη φορά, ώστε το ποδήλατο να μπει στη ζωή μας. Το πρώτο ραντεβού είναι αύριο Τετάρτη, στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Λαύρας, ήδη οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές. Η διοργάνωση θα διαρκέσει τρεις ημέρες, υπό την καθοδήγηση του πρωταθλητή ποδηλασίας, βοηθού δημάρχου Χρήστου Τσερεντζούλια. Οι ποδηλάτες ξεκινούν από την πλατεία με κατεύθυνση προς τα Ψηλά Αλώνια. Εκεί εξελίσσεται το διαγωνιστικό κομμάτι. Κάθε βράδυ αναδεικνύονται οι νικητές που θα λάβουν μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό που θα γίνει την Κυριακή το πρωί με έπαθλο τρία ποδήλατα΄΄.

΄΄Είναι μία νέα δράση που ευελπιστούμε ότι θα τραβήξει πολύ κόσμο. Θέλουμε να δώσουμε ζωή στην πόλη, να έχει ο κόσμος ένα κίνητρο να βγει να περάσει όμορφα΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης.

Μίλησε ακόμη για τη νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου, σημειώνοντας: ΄΄Θα ξεκινήσει στις 7.00 από το λιμάνι, θα διασχίσει τη Ζωοδόχου Πηγής, θα κατευθυνθεί στην οδό Κανελλοπούλου, θα ανέβει τη Νικ. Πλαστήρα και μέσω της οδού Εισοδίων θα βρεθεί στη Μητροπόλεως. Φέτος, η νυχτερινή ποδαράτη θα είναι η πιο εντυπωσιακή και η πιο κεφάτη από ποτέ΄΄. Τέλος, ο πρόεδρος απηύθυνε κάλεσμα και για την εκδήλωση της καύσης του καρνάβαλου, την Κυριακή το βράδυ στον φάρο. ΄΄Θα ξεκινήσουμε στις 6.00 με κλόουν, ξυλοπόδαρους, μάγους και βέβαια τις σχολές χορού, ένα υπερθέαμα τριών ορών, για να φτάσουμε στην καύση του καρνάβαλου που είμαστε βέβαιοι πως και φέτος θα εντυπωσιάσει΄΄, τόνισε ο κ. Κουτρόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr