background img
banner
banner

Ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό χαράς στους δρόμους της πόλης | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΑΨΟΓΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ 3.000 ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΗΛΙΟ

Όταν οι κουλουράδες συνάντησαν τους χίπις, τους τράπερς και τους ζουλού, ψάχνοντας την Αλίκη, μπήκαν στη γραμμή μαζί με τις χαρωπές γιαγιάδες, μήπως σωθεί η γη από τον πόλεμο των άστρων και φώναξαν όλοι μαζί «πιάστε τους κλέφτες». Εκεί, μερικοί τρελοί ζωγράφοι και κάποιοι πολύχρωμοι μίμοι έπαιζαν σκάκι, τη στιγμή που ο ουρανός γέμισε με πολύχρωμα πουλιά. Τελικά, υιοθετώντας τις δώδεκα αρετές του Αριστοτέλη, κατάφεραν να μείνουν για πάντα παιδιά! Αυτή ήταν λίγη μόνο από τη μαγεία του Παιδικού Καρναβαλιού Αιγιαλείας 2024 που σκόρπισε αμέτρητες… εκρήξεις χαράς και κεφιού στους δρόμους του Αιγίου, το πρωινό της Κυριακής 10 Μαρτίου.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας με την υποστήριξη του δήμου Αιγιαλείας και φέτος πέτυχε τον στόχο της. Από τη μία να συγκεντρώσει 3.000 μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές που μοιράστηκαν αξέχαστες στιγμές, από την άλλη να κάνει την καρδιά της Δυτικής Ελλάδας να «χτυπήσει δυνατά» στο Αίγιο. Βεβαίως, οι αφανείς ήρωες της ημέρας ήταν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων – μέλη της Ένωσης, που εργάστηκαν άοκνα εδώ και πολύ καιρό και κατάφεραν ανά σχολείο, να παρουσιάσουν αυτό το όμορφο αποτέλεσμα, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό χαράς στους δρόμους της πόλης.

Συνολικά είκοσι οκτώ ήταν τα γκρουπ που παρέλασαν με αστείρευτο κέφι, είκοσι έξι από τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, συν η συμμετοχή της Καρναβαλικής Ομάδας Διακοπτού, ενώ για πρώτη φορά στο Παιδικό Καρναβάλι υπήρξε και συμμετοχή που ήρθε από το Δερβένι Κορινθίας. Για πρώτη φορά συμμετείχαν και άρματα που δημιούργησαν με πολλή φαντασία και αγάπη, σχολικές μονάδες της περιοχής, κάνοντας ακόμα πιο πλούσια και θεαματική την εκδήλωση.

Οι δώδεκα αρετές και το μήνυμα του καρναβαλιού

Η καρναβαλική πομπή ξεκίνησε περίπου στις 11.30 από την οδό Κλ. Οικονόμου, με την Καρναβαλική Επιτροπή να κατευθύνει τα γκρουπ στις θέσεις τους, και να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα. Τα μεγάφωνα δονούσαν την ατμόσφαιρα με χορευτική καρναβαλική μουσική. Πρώτο έκανε την εμφάνισή του το άρμα του καρνάβαλου παρουσιάζοντας τις δώδεκα αρετές. Θάρρος, εγκράτεια, ελεημοσύνη, μεγαλοπρέπεια, σοφία, διανοητική αρετή, δικαιοσύνη, φιλία, σεβασμός, ελπίδα, πίστη, αγάπη, έγιναν ο προπομπός του φετινού καρναβαλιού που πέρασε βαθιά μηνύματα σε συμμετέχοντες και θεατές. Τα παιδιά άλλωστε γνωρίζουν πώς μπορούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο…

Φτάνοντας στην πλατεία Φανερωμένης τα γκρουπ σταματούσαν, ο εκφωνητής Δημήτρης Ζωιτσούδης παρουσίαζε τα σχολεία συνεπικουρούμενος από τον Αποστόλη Δεληγάκη και μικροί – μεγάλοι παρουσίαζαν σύντομο χορευτικό ή κάποιο άλλο δρώμενο, ξεσηκώνοντας τον κόσμο που είχε κατακλύσει τα πεζοδρόμια αυτή τη γλυκιά ανοιξιάτικη μέρα.

Ποιοι παρέλασαν

Τα γκρουπ που έλαβαν μέρος ήταν: Προπομπός: Βασιλιάς Καρνάβαλος – «Οι δώδεκα αρετές» (άρμα), 1) BabyHouse – Αρκουδάκια Πάντα-Μένουμε παιδιά για ΠΑΝΤΑ!, 2) Μαγικός Αυλός – Ψάχνοντας την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων, 3) Ουράνιο Τόξο – Νάνι… νάνι Πιτζαμούληδες!, 4) Παραμυθούπολη – Μπουλουμπίνοι στη γραμμή μήπως και σωθεί η Γη, 5) 3ο Νηπιαγωγείο Αιγίου – Άρωμα Βραζιλίας, 6) 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου – Ο Πόλεμος των Άστρων (με άρμα), 7) 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου – Τρελοί Ζωγράφοι, 8) 3ο Δημοτικό και 4ο Νηπιαγωγείο Αιγίου – Πολύχρωμοι Μίμοι, 9) Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αβύθου – Οι Σκακιστές της Αβύθου(με άρμα), 10) 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου – Πολύχρωμα Πουλιά, 11) 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου – Πεντάστεροι Χίπις, 12) 6ο Δημοτικό και 11ο Νηπιαγωγείο Αιγίου – Οι Μικροί Ζωγράφοι, 13) Δημοτικό Σχολείο Ελίκης και Νηπιαγωγείο Νικολεΐκων – Μάγοι και Κολοκύθες του Halloween» (με άρμα), 14) 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου – Η Θεία μου η Χίπισσα, 15) 9ο Δημοτικό και 1ο Νηπιαγωγείο Αιγίου – Η Χώρα των Ζουλού, 16) 10ο Δημοτικό και 5ο Νηπιαγωγείο Αιγίου – Happy Face(με άρμα), 17) Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Καμαρών – Happy Hippies, 18) Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κουλούρας – Οι ΚΟΥΛΟΥΡΑ…δες, 19) Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης – Μικροί και Μεγάλοι Ζωγράφοι εν …δράση, 20) Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων – Κυνηγοί και Πεταλούδες (με άρμα), 21) Δημοτικό Σχολείο Τέμενης – Τι Τράπερ… Τι Τάπερ…, 22) Δημοτικό Σχολείο Δερβενίου – Οι Ήρωες της Μαρβέλ, 23) 1ο Γυμνάσιο Αιγίου – Πιάστε τους Κλέφτες!!!, 24) 2ο Γυμνάσιο Αιγίου – Η ζωή μας μια βόλτα, 25) 3ο Γυμνάσιο Αιγίου – Οι Πειρατές της Αιγιάλειας, 26) 4ο Γυμνάσιο Αιγίου – Μπαρουτοχρωματισμένοι, 27) 1ο ΓΕΛ Αιγίου – Γιούπι… ΓΙΑΓΙΑ!!!, 28) Καρναβαλική Ομάδα Διακοπτού – Μελένιος (με άρμα).

Παρουσίαση στα Ψηλά Αλώνια

Με το που έφταναν τα γκρουπ στα Ψηλά Αλώνια ένα – ένα παρουσιάζονταν από την Ντία Παναγοπούλου και ανέβαιναν στην εξέδρα παρουσιάζοντας ένα χορευτικό. Όταν και οι τελευταίοι καρναβαλιστές έφτασαν και έκαναν την εμφάνισή τους, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας Μένιος Κουτρόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό, λέγοντας: “Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων καθώς και στα μέλη της καρναβαλικής επιτροπής που κουράστηκαν όλες αυτές τις ημέρες για να στηθεί το Παιδικό μας Καρναβάλι. Επίσης, ευχαριστώ τον Δήμο Αιγιάλειας. Δίχως την υποστήριξη των ανθρώπων του δήμου και των εθελοντών δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Ευχαριστούμε πολύ τους αντιδημάρχους κ. Ανδριόπουλο και κ. Ελευθεριώτη, τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τους δεκάδες χορηγούς μας. Πρωτίστως όμως, ευχαριστούμε τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων όλων των σχολείων, καθώς αν δεν είχαμε την μεγάλη τους συμβολή δεν θα είχαμε καταφέρει όλα αυτά. Τέλος, ευχαριστούμε τα νηπιαγωγεία, τους παιδικούς σταθμούς και την καρναβαλική ομάδα Διακοπτού, τις ομάδες διάσωσης που δηλώνουν “παρών” στη μεγάλη αυτή η γιορτή και δίνουμε ραντεβού το 2025. Ναι, θα φροντίσουμε να είμαστε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο δυνατοί, με περισσότερη διάθεση με κυρίως, με περισσότερο κέφι και θετική ενέργεια. Γιατί μας αξίζουν τα καλύτερα!”.

Επιπλέον, ο κ. Κουτρόπουλος υπενθύμισε τη δράση της ποδηλατάδας, καθώς επίσης και την καύση του καρνάβαλου το βράδυ της προσεχούς Κυριακής στον φάρο στην παραλία Αιγίου.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο και μεταμφιεσμένος σε ζωγράφο, ανέφερε: “Χρόνια πολλά σε όλους και ως… ζωγράφος, μπορώ άνετα να δηλώσω ότι όλοι μαζί φέτος, καταφέραμε να ζωγραφίσουμε την εκδήλωση του Παιδικού Καρναβαλιού με τις πιο όμορφες και πολύχρωμες πινελιές. Είμαστε η πιο φανταχτερή ομάδα και όλοι μας γεμάτοι χαμόγελα και αισιοδοξία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους γονείς, τους μαθητές των σχολείων κάθε βαθμίδας και βεβαίως, όλους τους συμμετέχοντες κάθε σχολείου, ακόμα και αυτού από το Δερβένι που συμμετείχε. Πολλά μπράβο στους “αφανείς ήρωες”, τους υπεύθυνους των κατά τόπον διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για την πολύτιμη βοήθειά τους και όλους όσους συμμετείχαν με κάθε τρόπο και από κάθε πόστο. Ζήσαμε μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια τώρα. Όταν πρόκειται για τέτοιες εκδηλώσεις που αφορούν παιδιά, οφείλουμε εμείς που διαχειριζόμαστε τα κοινωνικά δρώμενα του τόπου να δίνουμε εις το διπλάσιο τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτό το φετινό αποτέλεσμα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και είναι πιο όμορφο από άλλες παλαιότερες χρονιές καθώς έχουμε ρεκόρ συμμετοχών, ένα νούμερο που ξεπερνά τις 3.000 άτομα! Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό και νομίζω ότι σήμερα ταιριάζει απόλυτα το σύνθημα της δημοτικής αρχής που είναι “κάθε χρόνο και καλύτερα”. Και ναι, τα καταφέραμε!”.

Αναμνηστικά και… βροχή από σοκολάτες!

Ακολούθησε η επίδοση αναμνηστικών στα σχολεία που συμμετείχαν και τέλος άρχισε να… βρέχει σοκολάτες οι οποίες εκσφενδονίζονταν προς πάσα κατεύθυνση από την εξέδρα. Η γιορτινή μέρα έκλεισε με χορό στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων μέχρι τελικής πτώσεως!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr