background img
banner
banner

ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ: Στόχος ο συγκεντρωτικός έλεγχος των διοικήσεων των δικαστηρίων

Στο συλλαλητήριο των φορέων του Αιγίου για την υπεράσπιση του Πρωτοδικείου παραβρέθηκε ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Ο Αχαιός πολιτικός έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφερόμενος σε όλα τα υπό κατάργηση πρωτοδικεία και ειρηνοδικεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Επικράτειας.

«Η Παγκόσμια Τράπεζα, που έχει δημιουργηθεί με κύριο σκοπό την βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες με στόχο τη μείωση της φτώχειας, δηλαδή σε πρωτίστως μη ευρωπαϊκές ή μη αγγλοσαξωνικές χώρες, ανέλαβε από την κυβέρνηση να εκπονήσει το χάρτη της κατάργησης των δικαστηρίων της Ελλάδας.

Και μόνο το γεγονός της ιδίας της ανάθεσης του έργου, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την Ελλάδα ως χώρα εκτός της Ε.Ε., αν και αυτό δεν εκπλήσσει πια δεδομένου και του ψηφίσματος του ευρωκοινοβουλίου που τοποθετεί την κυβέρνηση της ΝΔ στον κατάλογο των ηγεσιών που είναι επικίνδυνες για την δημοκρατία.

Η κατάργηση ή παραρτηματοποίηση των δικαστηρίων του Αιγίου, των Καλαβρύτων, της Αμαλιάδας, του Μεσολογγίου, αλλά και πλείστων δικαστηρίων στη χώρα, όπως επιδιώκει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε στόχο αποτελεσματικότητας, αλλά στην πραγματικότητα να ελεγχθούν πιο συγκεντρωτικά οι διοικήσεις των πρωτοδικείων και των καταργούμενων Ειρηνοδικείων της πατρίδας μας.

Πρόκειται δηλαδή για επικίνδυνο παιχνίδι με κυβερνητικό στόχο την ίδια την δικαστική εξουσία.

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της λειτουργικής αυτονομίας των δικαστηρίων μας αποτελεί υποχρέωση όλων μας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr