background img
banner
banner

Σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια λόγω της στέρησης στόλου από τις αστυνομικές υπηρεσίες του Αιγίου

Ο Γ. ΜΠΕΣΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Αναφορά σχετικά με τον αποδυναμωμένο στόλο των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στο Αίγιο κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προς τον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, ο δικηγόρος και πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Γιώργος Μπέσκος.

Όπως τονίζει, ΄΄στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου υπάρχει πρόβλεψη οργανικά ομάδας άμεσης επέμβασης ΔΙΑΣ η οποία έχει 8 μηχανές με βάση το πρότυπο λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή οι 6 μηχανές, ενημερώθηκα είναι επί μακρό χρονικό διάστημα σε συνεργεία και υπάρχουν διαθέσιμες 2 από τις 8. Σημειωτέον δε, ότι πριν λίγους μήνες όταν δεν ήταν καμία διαθέσιμη, γιατί ήταν επί μήνες όλες στα συνεργεία και ανενεργές υποτίθεται, κατόπιν αναφοράς μου πάλι, ότι είχαν επισκευαστεί… Στην ασφάλεια Αιγίου, 10 οχήματα περίπου επί 1 χρόνο, αγνοούνται γιατί και αυτά βρίσκονται στα συνεργεία. Το πλέον απίστευτο, ότι τα 2 μεγάλα οχήματα της ΟΠΚΕ, που επιχειρησιακά υπάγεται στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας τα αποσπάσατε στην Αττική. Αποτέλεσμα αυτών η Ασφάλεια Αιγιαλείας να μην έχει ουσιαστικά διαθέσιμα οχήματα, καθώς 10 είναι επί 1 χρόνο σε συνεργεία και “λειτουργούν” με ένα “δανεικό” από Πάτρα. Αποτέλεσμα αυτών των απίστευτων καταστάσεων, η δυσκολία να ανταποκρίνεται το τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας σε επιχειρησιακές δράσεις προς ασφάλεια των πολιτών. Στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου 3 οχήματα είναι επί μήνες σε συνεργεία. Παράδοξο ότι διαθέσιμο τζιπ που είχε αποσπάστηκε και αυτό σε Αττική. Αποτέλεσμα και το Αστυνομικό τμήμα να μην έχει επαρκώς διαθέσιμα οχήματα για επιχειρήσεις πρόληψης και καταστολής προς διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας΄΄.

Ενδεχομένως χρήζουν εισαγγελικής έρευνας…

Σύμφωνα με τον κ. Μπέσκο, ΄΄αυτές οι καταστάσεις είναι αδιανόητες, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ασφάλεια για τους κατοίκους της Αιγιάλειας και ενδεχομένως χρήζουν εισαγγελικής έρευνας για ποιο λόγο έχουν στοχοποιηθεί κατ’ επανάληψη οι αστυνομικές δομές της περιοχής μας και υπάρχει αυτή η απίστευτη κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών της Αιγιάλειας, καθώς όταν δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υλικοτεχνικές υποδομές με κατ’ επανάληψη αμέλεια, είναι προφανές ότι υπάρχει αιτία στην ενδεχόμενη αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας, καθώς δεν υπάρχει μέριμνα για την πρόληψη και καταστολή αυτής΄΄.

΄΄Παρακαλώ άμεσα για τις ενέργειές σας που συνίστανται στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε οχήματα και μηχανές του δυναμικού αστυνόμευσης της Αιγιάλειας η αντικατάσταση τους με νέας τεχνολογίας. Η αυταπάρνηση κατά την άσκηση των καθηκόντων τους που δείχνει το Αστυνομικό προσωπικό στην Αιγιάλεια από μόνη της δεν αρκεί κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις άσκησης των καθηκόντων τους΄΄, προσθέτει ακόμη ο κ. Μπέσκος, καταλήγοντας: ΄΄Οφείλετε να σεβαστείτε τόσο αυτούς όσο και τους πολίτες των οποίων η ασφάλεια διακυβεύεται επικίνδυνα κάτω από αυτές τις συνθήκες εγκατάλειψης΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr