background img
banner
banner

Τοποθετήθηκαν οι δώδεκα από τους σαράντα μωβ κάδους

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αλλαγή στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και σημαντική παράμετρο της νέας εποχής στη διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου Αιγιαλείας, μπορούν να αποτελέσουν οι μωβ κάδοι, η εγκατάσταση των οποίων ξεκίνησε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στην περιοχή και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη. Οι κάδοι που θα φιλοξενούν ενδύματα και υποδήματα μέχρι να τα πάρει η συνεργαζόμενη εταιρεία με σκοπό την ανακύκλωση, είναι καλαίσθητοι, εύχρηστοι και πάνω απ’ όλα δίνουν λύση για τα μη χρήσιμα είδη από τα οποία θέλουμε να απαλλαγούμε, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το φορτίο των απορριμμάτων των πράσινων κάδων.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από τη σύναψη συνεργασίας της εν λόγω εταιρείας με τον δήμο και ξεκίνησε η εγκατάσταση και χρήση των κάδων. Όπως ανέφερε στο Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄ξεκίνησε χθες η εγκατάστασή τους. Τοποθετήθηκαν 12 κάδοι σε κομβικά σημεία όπως στο Δημαρχείο, στο κάτω μέρος του πάρκινγκ κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης, στο πάνω μέρος στο πάρκο Μπούφαλο, στην πλατεία Περιμετρικής, στην πλατεία Δεξαμενής, στον Συνοικισμό στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, στα Διγελιώτικα, στην πλατεία Τέμενης και μπροστά από το θεατράκι Βαλιμιτίκων. Τη Δευτέρα και την Τρίτη πρόκειται να τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι είκοσι οκτώ από τους σαράντα συνολικά που προβλέπονται σε πρώτη φάση. Προτιμήσαμε περιοχές που συγκεντρώνουν κόσμο και εφόσον διαπιστώσουμε ότι κάποιος κάδος γεμίζει γρήγορα, τότε δίπλα του θα τοποθετήσουμε κι άλλον΄΄.

Τι ρίχνουμε

΄΄Πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν. Ούτε να αφήνει ρούχα στον δρόμο αλλά ούτε και στους υπόλοιπους κάδους, από τους οποίους κάποιοι τα έβγαζαν και τα πετούσαν τριγύρω. Ό,τι δεν χρειαζόμαστε παλαιά ρούχα, παλαιά ζεύγη υποδημάτων, λευκά είδη και αξεσουάρ (τσάντες, ζώνες κ.λπ.) τα τοποθετούμε σε καθαρές σακούλες και τα εναποθέτουμε στους μωβ κάδους΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι μωβ κάδοι αμέσως… τράβηξαν τα βλέμματα των πολιτών, αρκετοί από τους οποίους έσπευσαν να δουν πώς λειτουργούν.

Πώς χρησιμοποιούνται οι “Μωβ κάδοι” ανακύκλωσης

Ως προς τη χρήση των κάδων, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Τοποθετήστε τα ρούχα, παπούτσια ή άλλα υφασμάτινα προϊόντα σε μια καθαρή τσάντα

Βεβαιωθείτε ότι η χειρολαβή είναι τραβηγμένη μέχρι κάτω και τοποθετήστε την τσάντα σας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο

Σπρώξτε το χερούλι προς τα πάνω και βεβαιωθείτε ότι η τσάντα βρίσκεται μέσα στον κάδο.

Μετά από την διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές. Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Τα επόμενα «βήματα»

Αναφορικά με τα επόμενα «βήματα» της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, ο κ. Καραΐσκος επισημαίνει: ΄΄Διευρύνουμε τις δράσεις του Δήμου μας, όσον αφορά την ανακύκλωση. Αλλάζουμε έτσι σταδιακά τις συνήθειές μας ως κοινωνία, προστατεύουμε το περιβάλλον και παράλληλα εξοικονομούμε χρήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερα έργα κοινής ωφέλειας. Και δεν σταματούμε εδώ. Αμέσως μετά θα βγάλουμε τα «ρεύματα» με τους ξεχωριστούς κάδους. Θα βαφτούν τα σημεία που θα τοποθετηθούν. Στη συνέχεια προγραμματίζουμε και μία γενική καθαριότητα σε όλους τους κάδους και στους χώρους γύρω από αυτούς. Θα πλυθούν οι πλατείες του δήμου, ενώ μετά τις βροχές θα προχωρήσουμε στον καλλωπισμό των κήπων και στο κόψιμο των χόρτων΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr