background img
banner
banner

NATIONAL LEAGUE 2: Την Τετάρτη 10 Απριλίου η τελευταία αγωνιστική στον 1ο όμιλο του νότου!

Η ΤΕΜΕΝΗ ANTIMEΤΩΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟΝ ΓΛΑΥΚΟ/ΕΣΠΕΡΟ ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Η συμμετοχή του αθλητή του Γλαύκου/Εσπέρου, Διονύση Ρουμελιώτη στις υποχρεώσεις της Εθνικής Εφήβων μεταφέρει κατά 10 ημέρες τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής στον 1ο όμιλο του νότου της National League 2! Έτσι, αντί για την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου. Ο Γλαύκος/Έσπερος όπως είναι γνωστό θα αντιμετωπίσει στην έδρα του τον Αστέρα Τέμενης.

Ο Αστέρας στο καθοριστικό ματς με τον ΓΣ Γαργαλιάνων την προηγούμενη αγωνιστική έχασε μεγάλη ευκαιρία να μπει στα πλέι οφ του 1ου ομίλου και να συνεχίσει χωρίς άγχος την προσπάθειά του μέχρι το τέλος της σεζόν. Τώρα καλείται να δώσει τη “μάχη” του στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέι άουτ για να μπορέσει να κρατηθεί στην κατηγορία. Βέβαια, μαθηματικά υπάρχει μία ελπίδα να κατακτήσει τη 6η θέση και να μπει στα πλέι οφ αλλά το συγκεκριμένο σενάριο αγγίζει τα όρια της… επιστημονικής φαντασίας.

Να κερδίσει δηλαδή τον Γλαύκο/Έσπερο στην Πάτρα και παράλληλα οι Γαργαλιάνοι να χάσουν στην έδρα τους από τον ουραγό ΑΓΣ Ιωαννίνων που δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα μετά από 21 αγωνιστικές. Ο Αστέρας Τέμενης, αν νικήσει τον Γλαύκο/Έσπερο ή χάσει με διαφορά μικρότερη των 4 πόντων (είχε χάσει 59-64 στο Αίγιο), θα τερματίζει στην 7η θέση και θα αντιμετωπίσει τον 10ο, ενώ σε περίπτωση ήττας με 5 πόντους και άνω θα είναι 8ος και θα παίξει με τον 9ο του βαθμολογικού πίνακα. Και στις δύο περιπτώσεις θα έχει πλεονέκτημα έδρας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου θα μάθει τον αντίπαλό του που θα είναι Ιωάννινα ΣΚ ή Αργοναύτης Νέας Κίου. Σε περίπτωση που οι δύο αυτές ομάδες ισοβαθμίσουν, κάτι που θα συμβεί με ήττα του Αργοναύτη και νίκη των Ιωαννίνων, 9η θα είναι η ομάδα της Ηπείρου που θα υπερτερεί στην ισοβαθμία αφού κέρδισε και τα δύο παιχνίδια στην κανονική περίοδο με 78-68 (εκτός) και 76-70 (εντός).

Η σειρά θα ξεκινήσει από το Αίγιο, θα μεταφερθεί στη συνέχεια στην έδρα του αντιπάλου και αν χρειαστεί και τρίτο ματς θα γίνει πάλι στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου. Όσο αφορά στα πλέι οφ, εκεί είναι που γίνεται πραγματικά… χαμός. Και οι τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν στους 33 βαθμούς ενώ και η Αχαγιά δεν είναι σίγουρη για τη 2η θέση σε περίπτωση που χάσει στην Άρτα. Σε μία τέτοια περίπτωση ( και αν κερδίσουν η Παναχαϊκή, ο Ιόνιος και οι Γαργαλιάνοι) θα ισοβαθμίσουν πέντε ομάδες στους 35 βαθμούς!!!

Οι σκόρερ του Αστέρα Τέμενης (σε παρένθεση τα τρίποντα)
Πέτροβιτς 276(41)
Βουρνάς 242(12)
Γκάτζιος 227
Καραγγελής 183(16)
Σακελλαρόπουλος 121(27)
Τσουλέας 110(19)
Σταθακόπουλος 103(4)
Μπίρμπας 75(9)
Δούβος 43(11)
Καρακάσης 15(4)
Ράπτης 8(2)
Χρυσανθόπουλος 4
Βαγενάς 2
Τσινούκας 2
Τσιμπούκης 2
(Ράπτης, Χρυσανθόπουλος και Τσινούκας έχουν αποχωρήσει από την ομάδα)

Tο πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (10 Απριλίου)
Ένωση Γλαύκου/Εσπέρου – Αστέρας Τέμενης
Προμηθέας 2014 – Παναχαϊκή
ΓΣ Γαργαλιάνων – ΑΓΣ Ιωαννίνων
Αργοναύτης Ν. Κίου – Ιόνιος Κέρκυρας
Ιωάννινα ΣΚ – ΚΑΕ Παραμυθιάς
Δόξα Πύρρου Άρτας – Αχαγιά ΄82

Η βαθμολογία
Προμηθέας 2014 39
Αχαγιά ΄82 34
——————————————
Δόξα Πύρρου Άρτας 33
Ιόνιος Κέρκυρας 33
Παναχαϊκή 33
ΓΣ Γαργαλιάνων 33
——————————————
Αστέρας Τέμενης 32
Ένωση Γλαύκου/Εσπέρου 31
Αργοναύτης Ν. Κίου 31
Ιωάννινα ΣΚ 30
——————————————
ΚΑΕ Παραμυθιάς 28
ΑΓΣ Ιωαννίνων 21


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr