background img
banner
banner

15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Πενήντα Χρόνια Ν.Δ.!

Του Γιάννη Σ. Μεντζελόπουλου

Βρέθηκα στις 2 Απριλίου στα ηρωικά Καλάβρυτα για την επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. και Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, παραμονές του Πανηγυρικού Συνεδρίου για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της! Σαν νεράκι περνάνε τα χρόνια, γιατί παιδάκι ήμουν στην Μεταπολίτευση τον Ιούλιο του 1974 και στις 4 Οκτωβρίου όταν ο εθνάρχης Κω/νος Καραμανλής εξέδωσε την γνωστή, καλογραμμένη πολιτικά Ιδρυτική Διακήρυξη, που έμπλεη νοημάτων και μηνυμάτων εντυπωσιάζει ακόμη και σήμερα, 49 ½ χρόνια από τότε!

Και τώρα, ηγέτης της άξιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του 41%, που καθιστά τη Νέα Δημοκρατία το μεγαλύτερο κεντροδεξιό- μακράν των άλλων- κόμμα στην Ευρώπη!

Με χαρά άκουσα τον Πρωθυπουργό να τονίζει, από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, ότι η Ν.Δ. είναι ένα λαϊκό κόμμα. Και πράγματι είναι η συνέχεια του προπολεμικού «Λαϊκού Κόμματος» μετεξελιγμένου. Και από την ενεργό ενασχόλησή μου από παλιά έχω διαπιστώσει ότι ραχοκοκαλιά του είναι εργάτες, αγρότες, άνθρωποι νοικοκύρηδες, πλην όλων των άλλων τάξεων και στρωμάτων, γι αυτό και άντεξε και στην «Κρίση» και όλες διαχρονικά τις κρίσεις του. Γιατί έχει πολλούς και πιστούς φίλους. Με κατασταλαγμένη ιδεολογία, η «Κεντροδεξιά» αποτελεί ένα σύγχρονο κόμμα, που όμως δεν αφίσταται από τις βασικές και κυρίαρχες προγραμματικές του θέσεις και αρχές.

Μάλιστα, η πρόσφατη επαναφορά του γνωστού από το 1974 Πυρσού, ως πρόσθετο σήμα ήταν λίαν επιτυχής και άγγιξε (και) συναισθηματικά τους παλαιότερους φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος, μερικοί εκ των οποίων «αλληθώριζαν» ενόψει και των ευρωεκλογών σε… αμφίβολους σχηματισμούς δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.

Εν κατακλείδι, στα «νάματα» του «Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού» της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Ν.Δ. αναβαπτίζεται συνεχώς η μεγάλη και ιστορική αυτή παράταξη, «προσαρμοσμένη» στις σύγχρονες απαιτήσεις και προκλήσεις… Η δε ευρωπαϊκή πορεία της Ν.Δ. από το 1974- 1979 και έως σήμερα, αναμφίβολα ωφέλησε πολλαπλώς την χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο, ότι η «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» άντεξε στον χρόνο χωρίς ν’ αλλάξει ποτέ το όνομα αυτό και έφθασε σήμερα να γιορτάζει το αργυρούν ιωβηλαίο της. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ν.Δ.!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr