background img
banner
banner

Επίσκεψη εκπροσώπων πόλεων με τουριστικά τρένα στον Οδοντωτό!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ…

«Εισιτήριο» για το «χρυσό» τουριστικό τρένο της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, τον γνωστό Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, έδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε εκπροσώπους ευρωπαϊκών χωρών που διαθέτουν τουριστικά τρένα, φιλοξενώντας και ξεναγώντας τους στην περιοχή. Παρών, όπως σε κάθε διοργάνωση στήριξης και προβολής του Οδοντωτού, ο Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού που προωθεί συνεργασία με τους αντίστοιχους συλλόγους ανά την Ευρώπη, με στόχο (τι άλλο;) την ανάδειξη του μοναδικού τρένου Διακοπτού – Καλαβρύτων που είναι ικανό να… κουβαλήσει στις ράγες του την ανάπτυξη όλης της περιοχής!

Εντυπωσιακή αύξηση επιβατικής κίνησης!

Χαρακτηριστικό είναι δε το γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι το «μαγικό» τρενάκι παρουσίασε μεγάλη αύξηση επιβατών, σε συνέχεια των προηγούμενων χρόνων, εντυπωσιάζοντας ακόμη και τους πιο αισιόδοξους! Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό στo Protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης, ΄΄όλο το καλοκαίρι η κίνηση ήταν μεγάλη με αύξηση επισκεπτών που χρησιμοποιούσαν τον Οδοντωτό και από ξένες χώρες όπως Ρωσία αλλά και Αμερική και τουρίστες από ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμη και τώρα υπάρχει μεγάλη πληρότητα με διπλά δρομολόγια΄΄! ΄΄Γενικότερα, καταβάλλεται μία προσπάθεια προβολής του Οδοντωτού, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που τον διαχειρίζεται αλλά και όλους εμάς που αγαπούμε το τρενάκι, να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα, τα οποία παρουσιάζουν την δυναμική που έχει το τρενάκι να αναβαθμίσει τουριστικά όλη την περιοχή΄΄, σχολίασε ακόμη ο κ. Καραπαναγιώτης.

Ενημέρωση, ξενάγηση και… ταξίδια στα Καλάβρυτα

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού στην ξενάγηση των ξένων επισκεπτών οι οποίοι κατέφτασαν στο Διακοπτό με λεωφορείο του ΟΣΕ αμέσως μετά την διεξαγωγή επιτυχημένης ημερίδας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέμα την προβολή τουριστικών τρένων. Επρόκειτο για δύο εκπροσώπους τουριστικών τρένων από την Ισπανία και από έναν από Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία και Αγγλία, ενώ στην αποστολή συμμετείχε και η καταγόμενη από το Εκουαδόρ διευθύντρια της Ένωσης Σιδηροδρόμων και Μουσείων. Να σημειωθεί ότι αυτή η ημερίδα που διοργανώθηκε στην Αθήνα ήταν η δεύτερη, ενώ η πρώτη είχε γίνει στην Βαρκελώνη τον περασμένο Απρίλιο. Η συνέχειά της δε, δόθηκε με την καλύτερο τρόπο με την επίσκεψη στην περιοχή υπό την συνοδεία του διευθυντή επιβατικών μεταφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θεόδωρο Τόλια.
Περιελάμβανε ξενάγηση στο μηχανοστάσιο του Οδοντωτού από τον προϊστάμενο του μηχανοστασίου Γιώργο Παντελή και στην συνέχεια επίσκεψη στο Μουσείο Οδοντωτού στο Διακοπτό εκεί όπου παρουσιάζεται η ιστορία του Οδοντωτού από τον προηγούμενο αιώνα. Παρόντα ήταν και μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και η πρόεδρος Μαρία Παπαχριστοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. διοργανώνει κάθε άνοιξη τις γιορτές «Εν Συρμώ» σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον δήμο Καλαβρύτων.

Συνεργασία του Συλλόγου Οδοντωτού με αντίστοιχους συλλόγους ανά την Ευρώπη!

Ακολούθως, ενημερώθηκαν για την λειτουργία του τρένου και ταξίδεψαν και ο ίδιοι με τον μοναδικό Οδοντωτό προς τα Καλάβρυτα, απ’ όπου επέστρεψαν την επομένη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Π» ο κ. Καραπαναγιώτης, ΄΄ήταν μία πολύ χρήσιμη και ουσιαστική περιήγηση με τους επισκέπτες να δηλώνουν ενθουσιασμένοι, τόσο από τον Οδοντωτό και την ξεχωριστή και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους διαδρομή του, όσο και από την ευρύτερη περιοχή και την παραλία. Η δράση του δικτύου αυτού των τουριστικών τρένων αφενός προωθεί τα ίδια τα τρένα, αφετέρου, με άξονα το τρένο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις προβολής των περιοχών στις οποίες βρίσκονται, αναδεικνύοντας στοιχεία που έχουν σχέση με την καθημερινότητα, το περιβάλλον, την βιοποικιλότητα, τα προϊόντα κ.ά.΄΄. Παράλληλα, σημείωσε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες ξεναγήσεις σε ανθρώπους του δικτύου, κάνοντας γνωστό πως ο Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού θα έρθει σε επικοινωνία με αντίστοιχους συλλόγους περιοχών με τουριστικά τρένα με σκοπό την συνεργασία και την ανάδειξη των περιοχών τους.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr