background img
banner
banner

Στείρωση αδέσποτων σκυλιών το Σαββατοκύριακο

ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μία προσπάθεια μηνών από πλευράς Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας, απέδωσε καρπούς και αυτό το Σαββατοκύριακο, καταφθάνουν στο Αίγιο εθελοντές κτηνίατροι του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, με σκοπό να στειρώσουν αδέσποτα σκυλιά! Στην δράση συμμετέχει και ο δήμος Αιγιαλείας και αυτή είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για την μαζική στείρωση αδέσποτων, με σκοπό να μπει ένας φραγμός στον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους.

Επίσης, την δράση στηρίζουν και Αιγιώτες κτηνίατροι που θα παραχωρήσουν τα ιατρεία τους για να πραγματοποιηθούν οι στειρώσεις, οι οποίες θα γίνουν αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, όλη την ημέρα. Δύο θα είναι οι κτηνίατροι – εθελοντές του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου που έρχονται στο Αίγιο γι’ αυτό το σκοπό, ενώ την αποστολή τους έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν κτηνίατροι από Πάτρα και Αίγιο. Οι δύο κτηνίατροι, ένας από την Αθήνα και ένας από την Θεσσαλονίκη, θα φιλοξενηθούν από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας και η συμβολή τους θα είναι πολύ σημαντική στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος των αδέσποτων ζώων, ο αριθμός των οποίων πολλαπλασιάζεται χρόνο με τον χρόνο.

Την ικανοποίησή της για την πραγματοποίηση της δράσης, εξέφρασε στο “Protionline.gr”  η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σία Σοφιανοπούλου, κάνοντας γνωστό πως εδώ και πολλούς μήνες, έχει ζητηθεί η συμβολή του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, δεδομένου ότι οι προσπάθειες σε τοπικό επίπεδο δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με τον Φιλοζωικό, ελλείψει χρημάτων, να μην μπορεί να… σηκώσει όλο το βάρος χειρουργείων και στειρώσεων. ΄΄Κάναμε κάποιες ενέργειες, ευτυχώς η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Αθηνά Τραχήλη, μας απάντησε θετικά και αυτό το Σαββατοκύριακο έρχονται στο Αίγιο δύο εθελοντές κτηνίατροι για να στειρώσουν αδέσποτα΄΄, ανέφερε η κ. Σοφιανοπούλου, κάνοντας γνωστό πως τα αδέσποτα, τα οποία έχουν καταγραφεί από τον Φιλοζωικό Σύλλογο, θα προέρχονται από κάθε σημείο της Αιγιάλειας.

Θα στειρωθούν περίπου 80 ζώα!

Ερωτηθείσα αναφορικά με τον αριθμό των αδέσποτων που υπάρχει η δυνατότητα να στειρωθούν, η κ. Σοφιανοπούλου είπε πως θα είναι περίπου 80, αριθμός πολύ ικανοποιητικός, ώστε σε έναν βαθμό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει. Παράλληλα, η πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι στην δράση συνεισφέρει και ο δήμος Αιγιαλείας, καλύπτοντας εξ’ ολοκλήρου το κόστος των αναλώσιμων. Ως προς την μεταφορά των ζώων στα ιατρεία που θα στειρωθούν, θα γίνει με μέριμνα των εθελοντών του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Επίσης, μέλη του Φιλοζωικού θα αναλάβουν και την νοσηλεία και θαλπωρή των ζώων μετά τα χειρουργεία των στειρώσεων, μέχρι να είναι έτοιμα να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

΄΄Μεγάλο το εγχείρημα, με πολύ θετικές επιπτώσεις για το μέλλον, όμως χρειαζόμαστε όση βοήθεια μπορεί να προσφέρει κανείς για να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Θα χρειαστούμε κόσμο να βοηθήσει με τη διαχείριση των ζώων, τη μεταφορά τους αλλά κι ό,τι άλλο χρειαστεί. Επίσης θα χρειαστούμε κουβέρτες γιατί μετά το χειρουργείο τα ζώα θα έχουν υποθερμία, αλλά και λουράκια, περιλαίμια και box μεταφοράς, τα οποία φυσικά θα επιστραφούν στο τέλος. Ας βάλουμε όλοι μας ένα χεράκι, να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε αυτή την ευκαιρία!΄΄, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου.

Για την δράση μίλησε στo” Protionline. gr”  και η υπεύθυνη του δήμου για το θέμα των αδέσποτων, πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., Μαρία Τσουκαλά. Όπως ανέφερε, ΄΄είναι μία πολύ σημαντική δράση την οποία «κυνηγούσε» καιρό ο Φιλοζωικός Σύλλογος και ο δήμος δεν θα μπορούσε να μην την στηρίξει. Εκτιμούμε ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αναπαραγωγής και εξάπλωσης των αδέσποτων, αφού θα στειρωθεί ένας μεγάλος αριθμός αυτών. Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην πρόεδρο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Τραχήλη, στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αλλά και σε όσους συμμετάσχουν και στηρίξουν την προσπάθεια΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr