background img
banner
banner

Έπεσαν «καμπάνες» στην λαϊκή αγορά

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ –ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ

«Φύλλο… φτερό» έκαναν προχθές Σάββατο την λαϊκή αγορά Αιγίου δήμος και αστυνομία, σε μία συντονισμένη προσπάθεια απομάκρυνσης των παράνομων με στόχο την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και την εξυγίανση του χώρου, ούτως ώστε να πάψει να λειτουργεί εις βάρος του στεγασμένου εμπορίου.

Συλλήψεις, επιβολή προστίμων και κατάσχεση προϊόντων στους παράνομους, επιβάλλουν πλέον την λειτουργία της λαϊκής σε νόμιμα πρότυπα, κάτι που επιθυμούν επαγγελματίες και καταναλωτές.

Εξάλλου, όπως διεφάνη και στους στοχευμένους ελέγχους του Σαββάτου και οι νόμιμοι πωλητές που δραστηριοποιούνται στον χώρο, τάσσονται υπέρ των ελέγχων, ώστε να μπει φραγή σε όλη αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση που για χρόνια ολόκληρα λειτουργούσε εις βάρος τους και εις βάρος του υγιούς εμπορίου. Συνολικά, βεβαιώθηκαν δέκα διοικητικά πρόστιμα τα πρόστιμα ξεπερνούν τις 25.000 ευρώ…

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν συντονισμένα από αστυνομία και δήμο. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Βασίλης Χριστόπουλος με τους τρεις υπαλλήλους του αρμόδιου Τμήματος του δήμου, αστυνομικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. με επικεφαλής τον διοικητή τού Αστυνομικού Τμήματος Βασίλη Ροδόπουλο, αλλά και η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας από την Πάτρα.

Σε κοινωφελή ιδρύματα τα κατεσχεμένα!

Συνολικά έγιναν έξι συλλήψεις και προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα, πωλητών που δεν είχαν άδεια για να δραστηριοποιούνται στην λαϊκή αγορά. Στα προϊόντα που είχαν προς πώληση έγινε κατάσχεση όπως προβλέπει η νομοθεσία, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για υπαίθριο εμπόριο. Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ στον καθένα.

Ακόμη, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε οκτώ περιπτώσεις για αδήλωτα προϊόντα με 1.000 στον καθένα από τους πωλητές και σε δύο γιατί δεν έφεραν μαζί τους άδεια. Ακόμη, διαπιστώθηκε πως δύο στεγασμένα καταστήματα που λειτουργούν στο σημείο της λαϊκής, καταλαμβάνουν χώρους πεζοδρομίου με εμπορεύματα και σε αυτά επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Επίσης, κατασχέθηκαν όλα τα προϊόντα των συλληφθέντων όπως οπωροκηπευτικά και είδη ένδυσης, τα οποία θα παραδοθούν με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αιγίου, σε κοινωφελή ιδρύματα της περιοχής. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν…

Μιλώντας στo “protionline.gr” για την επιχείρηση ελέγχων στην λαϊκή αγορά, ο αντιδήμαρχος κ. Χριστόπουλος επισήμανε πως έγιναν σε ήπιο κλίμα και ότι οι έμποροι και παραγωγοί ήταν πολύ δεκτικοί στους ελέγχους. ΄΄Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με την Αστυνομία, ελέγξαμε όλους όσοι δραστηριοποιούνταν στην λαϊκή και επιβλήθηκαν οι κυρώσεις που η νομοθεσία προβλέπει. Δεν αρκούμαστε όμως σε αυτή την ημέρα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τα επόμενα Σάββατα καθώς στόχος μας είναι να μπει τάξη στην λαϊκή αγορά μια για πάντα΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr