background img
banner
banner

Αν δεν μπορείτε να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο, γίνετε ανάδοχος!

ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την δυνατότητα να βοηθήσουν ένα σκυλί να επιβιώσει, ακόμη κι αν δεν έχουν τον χώρο ή το χρόνο, δίνει στους ευαισθητοποιημένους πολίτες ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας, έχοντας καθιερώσει τον τελευταίο καιρό, τον θεσμό του αναδόχου. Μόλις με 10 ευρώ τον μήνα, ο καθένας μπορεί να καλύψει τα έξοδα ενός ζώου, ενισχύοντας την πιθανότητα να βρει μία «ζεστή φωλιά» να ζήσει  με αξιοπρέπεια…

Τους λόγους για τους οποίους όσοι δύνανται πρέπει να γίνουν ανάδοχοι, εξηγούν τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου. Όπως τονίζουν, ΄΄τα σκυλάκια εκεί έξω είναι πάρα πολλά και οι άνθρωποι που θέλουν να υιοθετήσουν σημαντικά λιγότεροι. Επιπλέον, πολλά σκυλιά δεν μπορούν να ζήσουν στο δρόμο, όμως δεν υπάρχει κι η δυνατότητα να φιλοξενούνται επ’ αόριστον γιατί είναι ένα κόστος σημαντικό. Ακόμη, γιατί όσο κι αν ο καιρός περνάει και ανοίγει το μυαλό μας, εξακολουθούμε να θέλουμε ένα σκυλί μικρόσωμο, ανοιχτόχρωμο, μαλλιαρό κι απόλυτα υγιές, κι όσο κι αν κάνουμε like στο Facebook και βάζουμε θλιμμένες φατσούλες κάτω από ποστ για σκυλάκια ανάπηρα, τυφλά, ηλικιωμένα, καλαζαρικά, ελάχιστοι θα επιλέξουμε ένα τέτοιο σκυλί για υιοθεσία. Γιατί όσο πεζό κι αν ακούγεται, αυτά τα 10€ το μήνα μπορεί να κάνουν απίστευτη διαφορά στην πιθανότητα να βρει σπίτι ή να ζήσει με αξιοπρέπεια ένα τέτοιο σκυλί΄΄.

Πώς λειτουργεί η αναδοχή

Στο ερώτημα «πώς λειτουργεί η αναδοχή», απαντούν: ΄΄Ουσιαστικά δίνεις 10€ το μήνα για την τροφή ενός σκύλου που δεν θα μπορούσαμε εύκολα να συνεχίσουμε να τον φροντίζουμε αλλιώς. Έτσι ο Βέλγος και η Καρδούλα, το πιο ρομαντικό ζευγάρι, μπορούν και υπάρχουν, αν και μάλλον δεν θα υιοθετηθούν ποτέ. Ο Βέλγος είναι ημιανάπηρος και η Καρδούλα καλαζαρική. Και πάνε μαζί γιατί ο ένας δεν θα αντέξει χωρίς τον άλλο. Όμως χάρη στη Μαριλένα (εθελόντρια) καλύπτεται η τροφή τους κι έτσι παραμένουν στο καταφύγιο και -ποιος ξέρει!-ίσως μια μέρα βρεθεί η οικογένεια που θα τους αγκαλιάσει. Έτσι το γέρικο σκυλί Τζέρομ, ημίτυφλος, ημίκουφος, μπορεί και φιλοξενείται, γιατί υπάρχει κάποιος που δίνει το χρόνο και το χώρο του για να το κάνει αλλά και γιατί η Μαρία δίνει την τροφή του. Κάπως έτσι είναι οι ιστορίες και των πέντε ως τώρα αναδόχων μας΄΄.

΄΄Πέρα όμως από την πίστωση χρόνου -με ότι αυτή συνεπάγεται- , μια αναδοχή δίνει άλλη ενέργεια σε αυτά τα σκυλάκια, που συνήθως είναι δύσκολα υιοθετήσιμα. Το ότι κάποιος νοιάζεται για αυτά, ακόμα κι αν δεν είναι εκεί να τα βλέπει ή να τα φροντίζει καθημερινά, θαρρείς και κάτι αλλάζει. Η αναδοχή ξεκίνησε το καλοκαίρι σαν θεσμός. Σε αυτό το διάστημα τρία σκυλάκια που ήταν ως τότε στα αζήτητα, αλλά βρήκαν αναδόχους, κατάφεραν να υιοθετηθούν κι όλα σε πολύ καλές περιπτώσεις!΄΄, αναφέρουν οι εθελόντριες του Φιλοζωικού, προσθέτοντας: ΄΄Αν λοιπόν θες κι εσύ να βοηθήσεις ένα σκυλάκι λίγο περισσότερο, όμως δεν έχεις το χώρο ή το χρόνο, μπορείς να σκεφτείς την αναδοχή. Με 10€ το μήνα, δηλαδή λιγότερο από 4 καφέδες, μπορείς να γίνεις η σημαντική διαφορά στη ζωή ενός πλάσματος. Αν πιστεύεις πως αξίζει, επικοινώνησε μαζί μας΄΄.

Μπορείτε να ενισχύσετε το θεσμό της αναδοχής, βάζοντας χρήματα στον λογαριασμό του Συλλόγου. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ με IBAN GR50 0172 5130 0055 1308 9073 133 , στην Τράπεζα Πειραιώς.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr