background img
banner
banner

«Όχι» στην συσκευή ανακύκλωσης και σίτισης ζώων στην πλατεία Αχαϊκής Συμπολιτείας

ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ομόφωνα «όχι» είπε το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου στην εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας για τοποθέτηση συσκευής ανακύκλωσης και σίτισης αδέσποτων ζώων στην πλατεία Αχαϊκής Συμπολιτείας. Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι η συγκέντρωση πολλών αδέσποτων στο σημείο θα υποβαθμίσει την περιοχή.

Μάλιστα, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, παρευρέθησαν και εκπρόσωποι κατοίκων που διαμένουν γύρω από την πλατεία Αχαϊκής Συμπολιτείας, η οποία, ως γνωστόν, βρίσκεται στο πάνω μέρος της οδού Νικ. Πλαστήρα, διαβάζοντας και έγγραφο με το οποίο εξηγούν γιατί αντιδρούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το περιεχόμενο του οποίου υπογράφουν 96 κάτοικοι! Να σημειωθεί ότι το θέμα έφτασε στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου κατόπιν αιτήματος του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος με σχετική τεχνική έκθεση της υπηρεσίας, απόσπασμα χάρτη θέσης και τοπογραφικό υλικό για την τοποθέτηση της συσκευής και μεταφοράς δύο παγκακίων στην πλατεία. Πλην όμως τα μέλη του Συμβουλίου είχαν αντίθετη άποψη, τονίζοντας ότι πρόκειται για κατοικημένη περιοχή στην οποία δεν μπορούν να συγκεντρωθούν όλα τα αδέσποτα του Αιγίου, από την στιγμή που εκεί θα βρίσκουν τροφή.

Σε ό,τι αφορά την πλατεία Αχαϊκής Συμπολιτείας πάντως, τέθηκε στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, η ανάγκη παρεμβάσεων καθαριότητάς της και καλλωπισμού από τον δήμο, με το Συμβούλιο να αποφασίζει να στείλει σχετικό έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία, ζητώντας και μετακίνηση του περιπτέρου που βρίσκεται σε αυτή, εκτιμώντας ότι βρίσκεται στην γωνία και εμποδίζει την διέλευση πεζών.

Αντίθετοι στην κοπή δέντρων

Ένα ακόμη θέμα στο οποίο τα μέλη του Συμβουλίου έλαβαν επίσης ομόφωνα αρνητική απόφαση ήταν το αίτημα της Υπηρεσίας του δήμου για κοπή τριών δέντρων (κουκουναριές) στην κεντρική πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Μάλιστα, όπως τόνισαν, όχι μόνο δεν δίνουν το «πράσινο φως» για την κοπή των δέντρων, αλλά προτίθενται να ζητήσουν να αντικατασταθούν οι κουκουναριές που είχαν κοπεί πέρυσι.

Επίσης, σε ό,τι αφορά έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας του δήμου για την κοπή του πλατάνου που βρίσκεται στο σιντριβάνι στο πάνω μέρος της Ερμού, το Συμβούλιο εμμένει στην αρχική του απόφαση που είναι αρνητική και προτίθεται να ενημερώσει και εγγράφως την Υπηρεσία.

Τέλος, ομόφωνα δεκτό έγινε το αίτημα απορροής όμβριων υδάτων επί της οδού Προποντίδος 17, θεωρώντας πως η Τεχνική Υπηρεσία πρέπει να παρέμβει άμεσα διότι το αίτημα του αιτούντος πολίτη, είναι δίκαιο. Πάντως, το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Τρίτη με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr