background img
banner
banner

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάπλαση την Μ. Δευτέρα

ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Καθοριστικό αναμένεται το επόμενο διάστημα για το μεγάλο έργο ανάπλασης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου του Αιγίου, δεδομένου ότι μέχρι το τέλος Μαΐου πρέπει να κατατεθεί στην Περιφέρεια το επενδυτικό σχέδιο του δήμου ώστε να τύχει χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων. Εν αναμονή της αρχιτεκτονικής και τεχνικής μελέτης, ο δήμος έχει στα χέρια του το σχέδιο της ανάπλασης, για το οποίο υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων μεταξύ των μελών της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας, στην προχθεσινή συνεδρίασή της.

Επιπλέον, το σχέδιο θα παρουσιαστεί σήμερα στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου και αύριο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, ενώ την προσεχή Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας θα συνεδριάσει αποκλειστικά για το θέμα, προκειμένου να εγκρίνει το σχέδιο. ΄΄Η φιλοσοφία μας είναι το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης να αποκτήσει μία συγκεκριμένη ταυτότητα που θα χαρακτηρίζεται πρωτίστως από τον σεβασμό προς τον πολίτη΄΄, επισήμανε στο ” Protionline.gr “, ερωτηθείσα σχετικά, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη.

Πιο ανθρώπινο και ελκυστικό κέντρο…

Μάλιστα, βάσει του σχεδίου, το έργο χωρίζεται ουσιαστικά στα δύο. Στις παρεμβάσεις που θα έχουν να κάνουν με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και στους πεζόδρομους. Οι εργασίες θα γίνουν με την προοπτική και εφόσον δοθεί «πράσινο φως» από νέα κυκλοφοριακή μελέτη, Κλεομένους Οικονόμου και Μητροπόλεως να πεζοδρομηθούν στο μέλλον, δημιουργώντας έτσι ένα πιο ανθρώπινο και ελκυστικό κέντρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανάπλαση του υπολοίπου της οδού Μητροπόλεως προβλέπεται να γίνει χωρίς διαμόρφωση πεζοδρομίων, αντιθέτως οι επεκτάσεις των πεζοδρομίων θα γίνουν με άλλο υλικό και θα ξεχωρίζουν από τον δρόμο με εμπόδια αστικού εξοπλισμού, είτε αυτά είναι ζαρτινιέρες, είτε άλλα διακριτικά χωρίσματα, κάτι που βέβαια δεν ισχύει στο τμήμα που ως τώρα έχει αναπλαστεί.

Από εκεί και πέρα ο στόχος είναι να γίνει ανάθεση μίας κυκλοφοριακής μελέτης βάσει του σχεδίου ανάπλασης ούτως ώστε να διαφανεί εάν είναι εφικτό να γίνουν πεζοδρομήσεις και πού.

Σε ό,τι αφορά το κόστος των εργασιών, η αντιδήμαρχος ανέφερε πως η αρχιτεκτονική και τεχνική μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι ακριβής, πλην όμως, τόνισε ότι το κόστος χοντρικά υπολογίζεται σε 5 με 5,5 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το κόστος της ανάπλασης της πλατείας, που μάλλον θα αποτελέσει ξεχωριστή εργολαβία, ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr