background img
banner
banner

Λήξη συναγερμού στην Πάτρα από την διαρροή επικίνδυνου αερίου

Μεγάλη επιχείρηση της 6ης ΕΜΑΚ πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών για την αντιμετώπιση διαρροής επικίνδυνου αερίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά την τοποθέτηση του συγκεκριμένου αερίου που θεωρείται καρκινογόνο, στο ψυγείο του εργαστηρίου έγινε κάποιο λάθος με συνέπεια αυτό να διαρρεύσει. Αμέσως διατάχθηκε η εκκένωση του χώρου από φοιτητές και στελέχη του ιατρικού εργαστηρίου και ξεκίνησε η περισυλλογή του αερίου.

Στη συνέχεια αφού ολοκληρώθηκε η περισυλλογή του αερίου έγινε αερισμός και καθάρισμα του χώρου. Υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες, έντονη ανησυχία μιας και η ουσία αυτή, αέριο είναι όπως προείπαμε καρκινογόνα, ωστόσο όλα πήγαν καλά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του κλιμακίου της ΕΜΑΚ.

Στο σημείο έχουν καταφθάσει άντρες της ΕΜΑΚ του ειδικού τμήματος της ΡΒΧΟ, και προσπαθούν φορώντας ειδικές στολές, να συλλέξουν τα θραύσματα αλλά και να σταματήσουν την διαρροή του επικίνδυνου αερίου.

 Το φιαλίδιο με το αέριο βρισκόταν εντός ψυγείου και άγνωστο παραμένει πως προκλήθηκε η διαρροή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για καρκινογόνο ουσία.

 

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr