background img
banner
banner

Δυνατή εμπειρία η συμμετοχή στην άσκηση…

ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ»

Σε ένα ρεαλιστικό σενάριο φυσικής καταστροφής με διασώσεις εγκλωβισμένων και τρ αυματιών λόγω σεισμού, στηρίχθηκε η άσκηση με την κωδική ονομασία «Σεισίχθων 2018», που επιτυχώς πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 26 Απριλίου στον χώρο της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου. Πέρα από τον άψογο συντονισμό εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, στην επιτυχία της άσκησης συντέλεσαν τέσσερις ερασιτέχνες ηθοποιοί τής Θεατρικής Ομάδας «Μονόλογοι» οι οποίοι απέδωσαν εξαιρετικά τους ρόλους τους, βιώνοντας μία μοναδική εμπειρία…

Πρόκειται για τους Τάσο Μουτζουρούλια, Μάγδα Γεωργακοπούλου, Αντιγόνη Κυριακοπούλου και Μαρία Σταθούλια που υποδύθηκαν ανθρώπους που είτε είχαν εγκλωβιστεί σε κτίρια, είτε τραυματίστηκαν εξαιτίας ενός μεγάλου υποτιθέμενου σεισμού που έπληξε την περιοχή. Κι αν για κάποιους φαντάζει σαν ένα ακραίο περιστατικό, στην πραγματικότητα κάτι ανάλογο είχε συμβεί στον σεισμό του ’95 που έπληξε το Αίγιο και η ετοιμότητα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική σε μία σεισμογενή περιοχή σαν την Αιγιάλεια…

Το Protionline.gr συνάντησε τους τρεις από τους τέσσερις ερασιτέχνες ηθοποιούς που έλαβαν μέρος στην άσκηση, κατά την διάρκεια πρόβας σε χώρο του «Πολύκεντρου» για το έργο που προετοιμάζουν υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Χριστίνας Κυρίτση, το οποίο πρόκειται να… ανέβει στην σκηνή το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ο Τάσος Μουτζουρουλιας και η Μάγδα Γεωργακοπούλου “διασώθηκαν” και έλαβαν τις πρώτες βοήθειες

Ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας

Η Μάγδα Γεωργακοπούλου μπορεί να διαθέτει σχετικά μικρή εμπειρία στο θέατρο, ωστόσο, όπως η ίδια ανέφερε στo  Protionline.gr, είναι κάτι που την εντυπωσιάζει, συμμετέχοντας παλιότερα στις Καμάρες και πλέον και στην Θεατρική Ομάδα Λόγγου, υπό τον Φιλοπροοδευτικό Όμιλο που επίσης ετοιμάζει την δική του παράσταση. ΄΄Η πρόβα για την άσκηση έγινε το πρωί της Τρίτης, ωστόσο αυτό που ζήσαμε το πρωί της Πέμπτης, ήταν εκπληκτικό. Η ετοιμότητα και η υπευθυνότητα των ανδρών της Πυροσβεστικής, της 6ης ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας, μας δημιούργησαν ένα αίσθημα ασφαλείας. Η συμμετοχή μου στην άσκηση ήταν μία μοναδική εμπειρία΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr  η Μάγδα Γεωργακοπούλου, η οποία υποδύθηκε την καθηγήτρια που ήταν εγκλωβισμένη λόγω του σεισμού στο φωταγωγό του πρώτου ορόφου και απεγκλωβίστηκε ενώ την εντόπισε ο Μαξ, ο σκύλος των ειδικών δυνάμεων. Η Αντιγόνη Κυριακοπούλου, που υποδύθηκε την φοιτήτρια η οποία… «γλίτωσε» από φωτιά που ξέσπασε εξαιτίας του σεισμού, δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον όλο συντονισμό και τις διασώσεις που έγιναν υπό πραγματικές συνθήκες. ΄΄Ήταν όλα τόσο καλοφτιαγμένα που προς στιγμήν νιώσαμε ότι βιώνουμε μία πραγματικά δύσκολη κατάσταση΄΄, επισήμανε. Ομοίως και ο Τάσος Μουντζουρούλιας ο οποίος είχε ίσως τον πιο… δύσκολο ρόλο, αυτόν του τραυματισμένου στο χέρι εξαιτίας του σεισμού που εντοπίστηκε σε μισογκρεμισμένο κτίριο από τον Μάρλεϊ, τον άλλο συμπαθή σκύλο – διασώστη της ΕΜΑΚ. ΄΄Μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, μου έβαλαν κολάρο, με έβαλαν στο ασθενοφόρο, ήταν μία καταπληκτική εμπειρία. Η άσκηση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Εύγε στο άρτια εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό των ομάδων διάσωσης΄΄, επισήμανε ο κ. Μουτζουρούλιας, ο οποίος επίσης έχει μία μικρή εμπειρία στο θέατρο, συμμετέχοντας στο παρελθόν σε δύο οπερέτες με την Χορωδία Αιγίου αλλά και στον χριστουγεννιάτικη των «Μονολόγων» «Το πνεύμα των Χριστουγέννων».

Προετοιμασία για την παράσταση που θα ανέβει το φθινόπωρο

Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις, μαζί και με άλλα μέλη της θεατρικής ομάδας «Μονόλογοι» ετοιμάζονται να ανεβάσουν την παράσταση «Της μάνας σου… η σύνταξη» σε κείμενο της Μαρίας Ν. Κίτρα, ενός έργου που, σύμφωνα με τα λεγόμενα της σκηνοθέτη Χριστίνας Κυρίτση, είναι μία μια σύγχρονη κωμωδία που διαδραματίζεται στο σαλόνι μιας ελληνικής οικογένειας την εποχή της κρίσης. Μία απολαυστική ιστορία καθημερινών ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης χωρίς, όμως, να χάσουν ούτε στιγμή το ταμπεραμέντο τους, το χιούμορ τους και φυσικά την αγάπη τους για τη ζωή!

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr