background img
banner
banner

Εκτροχιάστηκε δύο φορές το “τρένο” της δημοτικής πλειοψηφίας

ΨΗΦΟ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟ “ΒΑΘΥ ΡΗΓΜΑ” ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης έδειξαν πόσο εύθραυστη είναι πλέον η δημοτική πλειοψηφία, που από εδώ και στο εξής θα δοκιμάζεται συνεχώς.

Μετά από έξι ώρες διαλογικής συζήτησης, από αυτές που το μόνο που καταφέρνουν, είναι η εκτόνωση όλων των πλευρών και δεν προσφέρουν και πολλά στη συνεννόηση που χρειάζεται ο τόπος για την οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων, ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση για διαγραφή ή όχι ένα πρόστιμο με ιδιαίτερη σημασία.

Είναι νωπά ακόμα τα γεγονότα με το τρενάκι στα Ψηλά Αλώνια που εκτροχιάστηκε μαζί με τους επιβάτες του, μια γυναίκα και τα τρία της παιδιά και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.  Ο επιχειρηματίας ξεκίνησε να λειτουργεί τα υπαίθρια παιχνίδια του, χωρίς να έχει υπογράψει ακόμη σύμβαση με το δήμο, παρότι ήταν ο πλειοδότης του διαγωνισμού για μίσθωση της πλατείας των Υψηλών Αλωνίων. Το ατύχημα όμως έφερε τις υπηρεσίες του δήμου και τη δημοτική αρχή προ των ευθυνών  της, με αποτέλεσμα να στείλουν ¨κοστούμι¨ στον επιχειρηματία 21.000€, τα μισά ως τέλος αυθαίρετης κατάληψης της πλατείας και τα άλλα μισά ως πρόστιμο.

Μετά από συζήτηση με τους δικηγόρους του επιχειρηματία, οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν κατά συνείδηση και μόλις πέντε από την παράταξη του δημάρχου επέμειναν να επιβληθεί τέλος και πρόστιμο 21.000€, ενώ επτά καταψήφισαν και τρεις έλειπαν. Επίσης σύσσωμη η μειοψηφία καταψήφισε και τώρα βεβαίως το λόγο έχουν τα δικαστήρια που έχει προσφύγει o επιχειρηματίας.

Είναι πρώτη φορά που ο πήχης πέφτει τόσο χαμηλά για τη δημοτική πλειοψηφία και είναι πλέον φανερό ότι οι σύμβουλοι πλέον θα κινούνται κατά βούληση, ανεξάρτητα από την πειθαρχία που δεν μπορεί να επιβάλει ο δήμαρχος.

“Θρίλερ” με τον προϋπολογισμό του ΝΠΔΔ

Μια από τα ίδια είχαμε και όταν ήρθε προς ψήφιση η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ., με προσθήκη χρημάτων που αφορούν τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, που ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή.

Ο δήμαρχος βλέποντας ότι υπάρχει “ρήγμα” στις σχέσεις του προέδρου του Νομικού Προσώπου, Χρήστου Σπηλιωτόπουλου, με μέρος της δημοτικής ομάδας είχε ζητήσει ψήφο κατά συνείδηση. Ο Σπηλιωτόπουλος είπε πως προτίθεται να παραιτηθεί μετά τα εγκαίνια, του Κολυμβητηρίου, όπως είχε αποκαλύψει η “Π”, και έχει ενημερώσει το δήμαρχο σχετικά. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να πεισθούν οι διαφωνούντες σύμβουλοι της πλειοψηφίας και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού καταψηφίστηκε με μια ψήφο.  Συγκεκριμένα από τους 29 παρόντες δημοτικούς συμβούλους τα ξημερώματα της Πέμπτης, 14 ψήφισαν υπέρ και 14 καταψήφισαν, αλλά στους τελευταίους ήταν και η ψήφος του προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου, Δημήτρη Μπούνια που πιάνεται διπλή. Λευκό ψήφισε ο Χρήστος Λαϊνάς.

Όλα αυτά την ώρα που η δημοτική αρχή μετράει δύο παραιτήσεις αντιδημάρχων και το δήμαρχο που έχει ανακοινώσει ανασχηματισμό, να μελετάει τις επόμενες κινήσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι ψήφο κατά συνείδηση, δεν επιλέγουν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά το φαινόμενο παρουσιάζεται και στις παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr