background img
banner
banner

Κεραυνός έπεσε στο ίδιο σημείο στην Ροδιά…

ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

 Ένα… ανεξήγητο φαινόμενο παρατηρείται στην περιοχή της Ροδιάς, που προβληματίζει ιδιαίτερα τους κατοίκους. Σε διάστημα τεσσάρων μηνών και κατά την διάρκεια κακοκαιρίας, στο ίδιο σημείο έπεσαν κεραυνοί, προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε ιδιοκτησίες. Τελευταία, στην κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή πριν από δύο εβδομάδες, κεραυνός έπεσε σε σιδερένιο πυλώνα της ΔΕΗ, στην είσοδο του χωριού από την πλευρά της γέφυρας Τσαγρή, προξενώντας σοβαρές ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές…

Μιλώντας στο Protionline.gr  για το φαινόμενο, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς Βασίλης Ροδόπουλος έκανε γνωστό πως πριν από περίπου τέσσερις μήνες, στο ίδιο σημείο, έπεσε κεραυνός κατά την διάρκεια έντονης βροχόπτωσης, σε σπίτι που βρίσκεται σε λίγα μέτρα απόσταση, δίπλα από την απαλλοτριωμένη έκταση που είναι εγκατεστημένος ο πυλώνας. Μάλιστα, το συμβάν σημειώθηκε πρωινή ώρα και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού πέρασαν τρομακτικές στιγμές αφού ο κεραυνός έπεσε στην καμινάδα με τεράστιο θόρυβο, καταστρέφοντας το ηλεκτρολογικό σύστημα του σπιτιού, ενώ λίγο έλειψε να προκληθεί πυρκαγιά.

Στην νεροποντή που σημειώθηκε πριν δύο εβδομάδες, κεραυνός έπληξε ξανά το σημείο, αυτή τη φορά στον πυλώνα, με εύλογη την ανησυχία των κατοίκων που είχαν βιώσει και τον πρώτο… εφιάλτη. Προβλήματα σημειώθηκαν σε όλη την γύρω περιοχή. Σε δύο σπίτια κάηκαν οι ασφάλειες και προκλήθηκαν ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και σε επιχείρηση (συνεργείο αυτοκινήτων) που βρίσκεται πλησίον.

΄΄Εκτός από όλα αυτά, κάηκαν όλες οι λάμπες στους δρόμους, με αποτέλεσμα να μπούμε στην διαδικασία να αλλάξουμε 16 λάμπες αριστερά και δεξιά του δρόμου αλλά και σε κάθετο αυτού΄΄, ανέφερε ο κ. Ροδόπουλος, κάνοντας γνωστό πως εξαιτίας του πρόσφατου κεραυνού, εκτός λειτουργίας τέθηκε και η αρδευτική γεώτρηση του δήμου, η οποία αποκαταστάθηκε λίγες μέρες αργότερα.

Φόβοι ότι ο πυλώνας… τραβά τους κεραυνούς

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη κάτοικοι έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους στην ΔΕΗ, φοβούμενοι μήπως ο πυλώνας είναι αυτός που… προσελκύει τους κεραυνούς.

΄΄Από την στιγμή που μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σημειώθηκε το ίδιο φαινόμενο στο ίδιο σημείο, σημαίνει πως εκεί κάτι συμβαίνει. Αυτό που μας φοβίζει είναι μήπως επαναληφθεί και την τρίτη φορά οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο υλικές ζημιές. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για κατοικημένη περιοχή που δραστηριοποιούνται άνθρωποι και ζουν και μικρά παιδιά΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ροδιάς, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να ζητήσει και ο ίδιος από την ΔΕΗ να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr