background img
banner
banner

Χρηματοδότηση συγκοινωνιακού έργου για επιπλέον αστικά δρομολόγια

ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την συμμετοχή του δήμου Αιγιαλείας στο Ειδικό Σχέδιο Δράσης «Βιώσιμες πόλεις – Μαθιός Καρλαύτης» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος ενέκρινε στην συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Παράλληλα, προχώρησε σε έγκριση προγραμματικής συμφωνίας δήμου-Αστικού ΚΤΕΛ και για την ένταξη της δράσης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου.
Ήδη, έχει πραγματοποιηθεί ανοιχτή διαβούλευση εκπροσώπων του δήμου και της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου με τους προέδρους των 17 Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου που βρίσκονται εντός αστικής περιοχής, εκεί όπου κατατέθηκαν προτάσεις για την καθιέρωση επιπλέον δρομολογίων όπου θα εξυπηρετούν τους κατοίκους και θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.

Στόχος η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

To Σχέδιο Δράσης “Βιώσιμες Πόλεις – Μαθιός Καρλαύτης” όπως λέγεται, αφορά σε ενιαίες συγκοινωνιακές – κυκλοφοριακές, πολεοδομικές, χωροταξικές, περιβαλλοντικές και ενεργειακές μελέτες, καθώς και τα κοινωνικο-οικονομικά στοιχεία που επηρεάζουν και επηρεάζονται από αυτές τις δράσεις και υλοποίηση έργων υποδομής ή και προμήθεια εξοπλισμού. Έχει να κάνει με την χρηματοδότηση συγκοινωνιακού έργου για την βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών. Αποτελεί ένα χρηστικό εργαλείο με πρότυπη οργανωμένη μεθοδολογία προσέγγισης, που διευκολύνει στην οργάνωση για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων (μελετών, έργων, επεμβάσεων, κ.λπ.) για τον κάθε δήμο που εφαρμόζεται, μιας και κάθε δήμος έχει ιδιαίτερες ανάγκες αλλά και δυνατότητες.

Διγελιώτικα, Σελινούντας, Δημητρόπουλο, Παρασκευή, Μελίσσια και μίνι μπας

Στόχος των δράσεων που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος, είναι η βιώσιμη αειφόρος ανάπτυξη, η ασφαλής και απρόσκοπτη διαβίωση, η ευημερία της πόλης, των κατοίκων της και των επισκεπτών της σε όλους τους τομείς, με κύριο γνώμονα την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος και το ενεργειακό όφελος.
Να σημειωθεί ότι υπήρχαν ήδη αιτήματα από χωριά της Αιγιάλειας που ζητούσαν ενίσχυση της συγκοινωνίας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω του προγράμματος. Πρόκειται για τα δρομολόγια που επίκεινται σε Διγελιώτικα, Σελινούντα, Δημητρόπουλο, Παρασκευή, Μελίσσια αλλά και το μίνι μπας για το κέντρο της πόλης.

 

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr