background img
banner
banner

Έρχεται επιτέλους η Δημοτική Αστυνομία …Αιγιαλείας

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ – ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ

Ήταν Δεκέμβριος του 2015 όταν ο δήμος Αιγιαλείας είχε αποφασίσει να προβεί στην κάλυψη τεσσάρων οργανικών θέσεων προσωπικού με μετάταξη ειδικότητας ΠΕ,ΤΕ,και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας από άλλους Δήμους της χώρας ώστε να ξεκινήσει η συγκρότηση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Αιγιάλειας.

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε, αλλά οι μετατάξεις δεν προχώρησαν και η Δημοτική Αστυνομία παρέμεινε στα χαρτιά, αφού βρέθηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος εργάζεται σήμερα στο δήμο, όχι με τα καθήκοντα του αστυνομικού αλλά στο τμήμα Ανάπτυξης, που θα έχει όπως όλα δείχνουν αυτή την αρμοδιότητα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες φαίνεται πως τον ερχόμενο μήνα η σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας θα γίνει πραγματικότητα, αφού βρέθηκαν και άλλοι τρεις ενδιαφερόμενοι με καταγωγή από την Αιγιάλεια, που υπηρετούν ως αστυνομικοί σε άλλη περιοχή του νομού.

Αρχικά η Δημοτική Αστυνομία Αιγιάλειας θα έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες :

1. Την τήρηση των διατάξεων που αφορούν την ύδρευση, την άρδευση και την αποχέτευση.
2. Την τήρηση των όρων για τη χρήση των αλσών και των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων.
3. Την τήρηση των για τη χρήση και λειτουργία των δηµοτικών αγορών, των εμποροπανηγύρεων, των ζωοπανηγύρεων, των χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά των υπαίθριων δραστηριοτήτων καθώς και την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές.
4. Την τήρηση των διατάξεων που αφορούν την υπαίθρια διαφήµιση, της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους και την τήρηση των µέτρων που επιβάλλονται για την πρόληψη πυρκαγιών σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους.
5. Την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και στάθµευση των οχηµάτων, στην επιβολή των διοικητικών µέτρων του άρθρου 103 του ν. 2696/1999, όπως ισχύει, για την παράνοµη στάθµευση οχηµάτων, καθώς και την εφαρµογή των διατάξεων, που αναφέρονται στην κυκλοφορία τροχοφόρων στους πεζόδροµους, πλατείες, πεζοδρόµια και γενικά σε χώρους που δεν προορίζονται για τέτοια χρήση και στην εκποµπή θορύβων από αυτά


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr