background img
banner
banner

Συγκίνηση και μνήμες στην Πανγυμνασιακή Συνάντηση

Ο Πύργος και η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο “πλημμύρισαν” από χαρά, συγκίνηση και νοσταλγία το βράδυ του Σαββάτου 1 Σεπτεμβρίου στην Πανγυμνασιακή συνάντηση μαθητών – μαθητριών Γυμνασίων – Λυκείων Αιγίου 1940-1990 με την – πολύ ευρηματική – ονομασία “VERMOUT PARTY”.

Εκατοντάδες άνθρωποι συναντήθηκαν και πάλι μετά από δεκαετίες και είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν ξανά τα μαθητικά τους χρόνια. Όλα άρχισαν από την ιδέα του εκπαιδευτικού Τάσου Χαλμούκου και η προετοιμασία ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2018, μέχρι να φτάσουμε στην προχθεσινή βραδιά. Συγκροτήθηκε μία Επιτροπή που άρχισε να “τρέχει” όλα τα θέματα με βασικότερο όλων την ενημέρωση και την αποστολή προσκλήσεων (με κάθε τρόπο) προς εκατοντάδες ενδιαφερόμενους.

Μαθητές κυρίως, αλλά και καθηγητές. Η επιτροπή ήταν επταμελής και την αποτελούσαν: Καζάσης Βαγγέλης (συνταξιούχος εκπαιδευτικός), Παγιός Παναγιώτης (συνταξιούχος του ΕΟΤ), Μοσχοχωρίτου Μαρία (συνταξιούχος εκπαιδευτικός), Γκολφινοπούλου Σταυρούλα (έμπορος), Βουρδέρη Alex (έμπορος), Χαλμούκος Τάσος (εκπαιδευτικός) και Κλάγκος Κώστας ( συνταξιούχος εκπαιδευτικός). Από τις 19.30 έως τις 21.00 ο χώρος γέμισε από τραγούδια επιλογής του DJ Νάκη Μαυρουδή που σηματοδοτούσαν τις εποχές ενώ παράλληλα ξεκίνησαν να σχηματίζονται τα πρώτα πηγαδάκια με συζητήσεις – γνωριμίες με μαθητές και καθηγητές.

Στο βήμα ανέβηκαν παλαιοί μαθητές και καθηγητές σε ένα σύντομο χαιρετισμό και αφηγήσεις ενώ η Μοσχοχωρίτου Μαρία αφηγήθηκε επικές φάρσες από τα μαθητικά χρόνια που “έγραψαν ιστορία”. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η παρουσία στο βήμα των γηραιότερων “μαθητών”, 93 και 92 ετών αντίστοιχα, που καταχειροκροτήθηκαν.

Τη “σκυτάλη” πήρε το μουσικό πρόγραμμα με τον Γιάννη Καραμάνο και την κιθάρα του με την έκτακτη συμμετοχή της Μαρίας Πεττεμερίδου, υψίφωνου της Χορωδίας Αιγίου, “μαγεύοντας” το κοινό στην κατάμεστη πλατεία. Συμμετείχαν ακόμη νεαροί μουσικοί, κάνοντας τα πρώτα τους βήματα και από τις 22.30 ο μουσικός Αντρέας Τασόπουλος με την “Αιγιώτικη κομπανία” αλλά και τον γνωστό Αιγώτη επιχειρηματία, τραγουδιστή και παλαιό ποδοσφαιριστή του Παναιγιαλείου Αργύρη Κούκα, μας ξεσήκωσαν και μας “ταξίδεψαν” στις προηγούμενες δεκαετίες.

Η Πανγυμνασιακή συνάντηση μαθητών – μαθητριών Γυμνασίων – Λυκείων Αιγίου 1940-1990 “, γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και πέρασε στην ιστορία, μέχρι την επόμενη συνάντηση που αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον…


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr