background img
banner
banner

Βιβλίο… κραυγή αγωνίας για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ»

Ως τώρα, οι προβληματισμοί του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου για την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας και την στάση της Ιεράς Συνόδου, καταγράφονταν σε αναρτήσεις του στο προσωπικό του ιστολόγιο και εκφράζονταν σε λόγους του ενώπιον των πιστών. Αυτές τις μέρες ωστόσο, ο… αγωνιστής Ιεράρχης εξέδωσε και βιβλίο το οποίο φέρει τον τίτλο «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω», μέσα στο οποίο αναφέρεται στα σύγχρονα προβλήματα, μεταφέροντας δε την αγωνία του προς τα Μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας.

Για το βιβλίο αυτό που έρχεται σαν… καμπανάκι να ηχήσει στα αυτιά των υπευθύνων αλλά και όλων των Ελλήνων, μίλησε χθες ο τοπικός Ποιμενάρχης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής. Αφορμή αποτέλεσαν μερικοί βαρύτατοι χαρακτηρισμοί τριών Μητροπολιτών κατά του Ιεράρχου. Τον ονόμασαν «ακραίο», «διχαστικό» κ.λπ. Είπαν επίσης ότι «ο λόγος του δεν έχει σχέση με το Χριστό» και άλλα παρόμοια. ΄΄Τον τελευταίο καιρό, με αυτά που γράφω, ενοχλώ, όχι μόνο τα πολιτικά πρόσωπα. Με αφορμή τα όσα ανέφερα για τα όσα συνέβησαν στο Μάτι Αττικής, έγινε μεγάλος σάλος στην Εκκλησία διότι βγήκαν κάποιοι Ιεράρχες να πουν ότι ο Θεός είναι Θεός αγάπης και δεν τιμωρεί. Και καλά μέχρι εκεί θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε. Όμως μερικοί πήγαν λίγο παραπέρα και έκαναν δηλώσεις με τις οποίες μου έδωσαν προσβλητικά επίθετα. Αφού ο Θεός είναι νομοδότης, επαινεί και τιμωρεί΄΄, είπε ο Μητροπολίτης αναφέροντας παραδείγματα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη όπου φανερώνεται πως ο Θεός δεν είναι τιμωρός με την έννοια ότι εκδικείται, αλλά παιδαγωγός.

Περιμένει να… δικαστεί από την Ιερά Σύνοδο

Στους ιερείς που τον κατέκριναν χρησιμοποιώντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς απέστειλε γράμματα με ερωτήματα στα οποία δεν έλαβε απάντηση. Πλέον έχει καταγγείλει τον εαυτό του στην Ιερά Σύνοδο, καθιστώντας τον κατηγορούμενο, ώστε να τον δικάσουν γι’ αυτή του την τοποθέτηση. ΄΄Με σκοπό σαν όργανο διοικητικό να πάρει επίσημη θέση και να πει έκανε λάθος και καλά του είπαν όταν είπαν «σκάσε πια» ή σωστά έπραξε, αναμένω από την Ιερά Σύνοδο να με κρίνει. Εάν όντως είναι το στόμα μου του διαβόλου όπως μου καταλόγισαν, τότε όχι μόνο δεν πρέπει να κάθομαι στην καρέκλα αυτή, αλλά να με κρεμάσουν. Αφού λοιπόν ο Θεός είναι αγάπη και συγχωρεί τα πάντα, ας βγάλω τα ράσα και ας φέρομαι απρεπώς. Ναι, ο Θεός είναι αγάπη αλλά στέλνει και κατακλυσμό. Δεν είναι ο ίδιος Θεός που έστειλε φωτιά στα «Σόδομα και Γόμορρα»;΄΄, σημείωσε ακόμη ο Μητροπολίτης.
Ο κ. Αμβρόσιος δήλωσε απογοητευμένος από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. ΄΄Μαζευτήκαμε με την Ολομέλεια της Ιεραρχίας. Εδώ… καίγεται το σύμπαν και δεν είπαμε μία λέξη για την τρέχουσα πραγματικότητα. Αυτή είναι προδοσία της πίστεώς μας μέσα από το χώρο της Εκκλησίας. Προχθές γκρέμισαν το Σταυρό στη Λέσβο. Τα μέσα ενημέρωσης είπαν, η Ιερά Σύνοδος το αποσιώπησε. Με αυτό το βιβλίο χτυπάω ένα καμπανάκι εκφράζω κραυγή αγωνίας. Τα πράγματα αλλάζουν για την Εκκλησία και την Ελλάδα μας. Οι άνθρωποι που επιστρέφουν στην αγκαλιά του Θεού, θα σωθούν. Διότι ο Θεός σώζει αυτούς που τον αγαπούν και τον πιστεύουν΄΄, πρόσθεσε ακόμη.

Καταγγέλλει αδράνεια και σιωπή

Με το βιβλίο αυτό, ο τοπικός Ποιμενάρχης, αμυνόμενος, καταγγέλλει την αδράνεια της σημερινής Ιεραρχίας και την σιωπή των υπευθύνων. ΄΄Ορθόδοξοι Ναοί κατεδαφίζονται, για να κτισθούν Μουσουλμανικά Τεμένη, το μάθημα των Θρησκευτικών, με το οποίο μέχρι τώρα εδιδάσκοντο κάποια στοιχεία της Ορθοδοξίας μας στα Δημόσια Σχολεία, καταργήθηκε πια! Η ανηθικότητα προ-βάλλεται και προωθείται με την μορφή της Ομοφυλοφιλίας! Η Ελλάδα έχει απαλλοτριωθεί! Την έχουν κατακτήσει οι Κεφαλαιοκράτες Δανειστές μας! Είμαστε ξένοι στον τόπο μας!΄΄, αναφέρει, καταλήγοντας: ΄΄Και όμως, η Εκκλησία τηρεί «σιγήν ιχθύος»! Απόδειξη η τελευταία Σύνοδος της Ιεραρχίας! Η Ελληνική Κοινωνία δεν άκουσε την φωνή της! Κάπως έτσι, λοιπόν, η φωνή του Μητροπολίτου φαίνεται σαν την φωνή ενός που φωνάζει μέσα στην έρημο! Κανείς δεν τον ακούει!
Όσοι θα ήθελαν να αποκτήσουν το βιβλίο (διανέμεται δωρεάν), μπορούν να διέρχονται από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως (οδ. Ερμού) και να το παραλαμβάνουν μέχρις ότου εξαντληθεί. Όσοι κατοικούν εκτός Αιγίου μπορούν να το ζητήσουν με μία επιστολή τους προς την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Τ.Θ. 83, 251 00 Αίγιο. Αποστέλλεται δωρεάν.

Παραμένει ως το τέλος του χρόνου και… βλέπουμε

Τέλος, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Μητροπολίτης ρωτήθηκε και για το εάν επιμένει στην απόφασή του να αποχωρήσει στα τέλη του έτους από τα ιερατικά του καθήκοντα. Απαντώντας είπε ΄΄ας έρθει το τέλος του έτους και βλέπουμε΄΄, λέγοντας πως ήταν μετά τον Δεκαπενταύγουστο να παραιτηθεί, ωστόσο του μετέφεραν ότι ενδεχομένως θα υπάρξει χρηματοδότηση για Ι.Ν. Εισοδίων και Ι.Π. Παναγίας Τρυπητής και παρέμεινε, αναμένοντας και το δικαστήριο του Νοεμβρίου. Χαριτολογώντας μάλιστα επανέλαβε πως εάν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό, όπως… πόλεμος, θα αποχωρήσει…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr