background img
banner
banner

Σε “σταυροδρόμι” η τοπική Ν/Δ

ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Μπορεί ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος να μην ανοίγει ακόμα τα  χαρτιά του, για το τι πρόκειται να πράξει ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, όμως παρατηρείται κινητικότητα από την ομάδα, που τον στηρίζει.

Οι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν μείνει δίπλα του, όσο βλέπουν ότι ο δήμαρχος καθυστερεί να τους ανακοινώσει τις προθέσεις του,  δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Ήδη εδώ και καιρό έχει πέσει στο τραπέζι του διαλόγου η συνένωση της ομάδας αυτής με εκείνης του Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος και μετράει οκτώ συμβούλους.

Δύο είναι τα πρόσωπα που ήρθαν κοντά μετά τη διάσπαση της πλειοψηφίας και καλλιεργούν την ιδέα για τη συνένωση αυτή. Από την πλευρά του Παναγόπουλου είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Περικλής Παπαγιαννακόπουλος και από την πλευρά του Θεοδωρακόπουλου ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Παρόλο που η ιδέα περπατάει σε κάποιο βαθμό, κολλάει στον επικεφαλής.

Η πλευρά Θεοδωρακόπουλου δεν θέλει τον Παναγόπουλο επικεφαλής, ο οποίος περιμένει τις ζυμώσεις, αφού δεν θέλει έτσι και αλλιώς να βγει μπροστά αυτή την περίοδο, με το σκεπτικό ότι θα γίνει στόχος όλων των άλλων ενδιαφερόμενων για τη δημαρχία.

Όμως και οι δύο ομάδες δεν παρουσιάζουν και την απαραίτητη συνοχή, αφού πρόσωπα εντός αυτών έχουν τις δικές τους φιλοδοξίες και δεν δέχονται κάποιον τρίτο, επειδή πιστεύουν ότι δεν υπάρχει αυτός, που θα ενώνει και τους 17 συμβούλους. Επιπλέον, οκτώ είναι οι σύμβουλοι που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, πέντε από την παράταξη Παναγόπουλου (Παπαγιαννακόπουλος, Γιοβάς, Παπαχριστοπούλου, Χριστόπουλος, Βαρδάκης) και τρεις από την ομάδα Θεοδωρακόπουλου( Γούτος, Τριανταφυλλόπουλος, Ανδρουτσόπουλος).

Περιμένει να ανταποδώσει τη στήριξη

Έτσι τον πρώην δήμαρχο Στάθη Θεοδωρακόπουλο, κάλεσε μέσω του Τύπου, να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, για την επόμενη ημέρα στη “Δημοτική Συσπείρωση Αιγιαλείας”, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Χρήστος Γούτος.

Ο Χρήστος περιμένει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, με την οποία πολιτεύτηκε στις προηγούμενες εκλογές, να ενημερώσει τη δημοτική του ομάδα και όσους τον στήριξαν για τις πραγματικές  προθέσεις του, πριν προβεί σε άλλου είδους επαφές, είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο.

Θυμίζουμε ότι ο Γούτος πείστηκε την τελευταία στιγμή από τον Θεοδωρακόπουλο να τον ακολουθήσει το 2014 και οι δύο άντρες έδωσαν τα χέρια στο παρά πέντε της κατάθεσης του ψηφοδελτίου, την περίοδο που ο οδοντίατρος ήταν περιζήτητος από άλλα δημοτικά ψηφοδέλτια.

Από τη στιγμή που ο Στάθης δήλωσε ότι δε θα είναι πάλι υποψήφιος, ο Χρήστος περιμένει να ανταποδώσει, εφόσον ο ίδιος ηγηθεί ψηφοδελτίου και μάλιστα με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Την άποψη Γούτου όμως δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο Θεοδωρακόπουλος, που είχε συνηθίσει το “αντάρτικο” στο παρελθόν και μάλλον έχει επιλέξει να μην ανταποδώσει τη στήριξη. Το ίδιο σκέφτονται και οι νεοδημοκράτες του Παναγόπουλου, που κάνουν τα δικά τους σχέδια, εφόσον ναυαγήσει η προσπάθεια συνένωσης των δύο ομάδων.

Στα σχέδια αυτά βρίσκεται η δημιουργία ενός αμιγώς νεοδημοκρατικού ψηφοδελτίου, που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα, στις όποιες σκέψεις της Νέας Δημοκρατίας, να δώσει στήριξη στον οδοντίατρο.

Είναι φανερό ότι για τη Νέα Δημοκρατία το παρελθόν φυγείν αδύνατον και πολύ δύσκολα η παράταξη θα πάει με ένα ψηφοδέλτιο στις εκλογές, ανεπίσημα τουλάχιστον.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr