background img
banner
banner

Σήμερα οι δίκες αγροτών τής Αιγιάλειας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Στο… σκαμνί κάθονται σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου αλλά και τις επόμενες μέρες, δέκα αγρότες τής Αιγιάλειας που κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών, συμμετέχοντας σε μπλόκα του Ιανουαρίου 2016. Οι αγρότες, κάποιοι από τους οποίους και μέλη του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», παραπέμπονται στο Πλημμελειοδικείο Αιγίου, γεγονός που έχει κινητοποιήσει σωματεία και συλλόγους της περιοχής, οργανώνοντας συγκέντρωση σήμερα, στις 9.00 το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου.

Η συγκέντρωση οργανώνεται πρωτίστως από τον Αγροτικό Σύλλογο, τονίζοντας ότι οι αγρότες είχαν βγει στον δρόμο αγωνιζόμενοι για την επιβίωσή τους, προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς τής Αιγιάλειας. ΄΄Το “έγκλημά” μας είναι ότι βγήκαμε στο δρόμο μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, την ΚΑΠ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων. Για να διεκδικήσουμε αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια. Για να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί των σπιτιών και των χωραφιών μας . Ενάντια στη φοροληστεία στις υπέρογκες και άδικες ασφαλιστικές οφειλές, χαράτσια που παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματος μας και αδυνατούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις και να ζήσουμε τις οικογένειές μας΄΄, αναφέρει το Δ.Σ. του Α.Σ.Α., προσθέτοντας: ΄΄Οι αγώνες αυτοί είχαν αποτελέσματα όπως π.χ το αφορολόγητο… Όμως τα αιτήματα μας παραμένουν αφού το παραμύθι της κυβέρνησης περί τέλους των μνημονίων δεν συνοδεύτηκε όπως θα έπρεπε με την κάλυψη των τεράστιων απωλειών του εισοδήματος μας ούτε και με την κατάργηση όλων αυτών των νόμων. Γι αυτό προσπαθεί με τις διώξεις των αγωνιζόμενων αγροτών να μας τρομοκρατήσει, να βάλλει εμπόδια στην οργάνωση της πάλη μας και στην έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα μας΄΄.

΄΄Δεν είναι αδίκημα ο αγώνας για την επιβίωση και τη ζωή΄΄…

Στο κάλεσμα του Συλλόγου για αλληλεγγύη έχουν ήδη ανταποκριθεί σωματεία και φορείς, όπως το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου που έχει απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην σημερινή συγκέντρωση αλλά και η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας», τονίζοντας πως ΄΄για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σέρνει σε δίκες  αγωνιστές της μικρομεσαίας αγροτιάς της Αιγιάλειας με το «έωλο» επιχείρημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών για κινητοποιήσεις του 2016 . Οι αγρότες αγωνίζονται και εδώ όπως και σ όλη τη χώρα για την επιβίωσή τους να μπορέσουν να παραμείνουν στα χωράφια τους να παράγουν για την κοινωνία και να θρέψουν τις οικογένειές τους. Παλεύουν ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει και τους φτωχοποιεί την πολιτική της ΕΕ των επιχειρηματικών  ομίλων που συνειδητά εφαρμόζουν και υλοποιούν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με σκοπό την συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της γης και της παραγωγής σε λίγες καπιταλιστικές επιχειρήσεις για να στηρίξει την ανταγωνιστικότητά τους και την κερδοφορία τους. Θύματα της πολιτικής αυτής οι μικρομεσαίοι αγρότες που καλούνται να θυσιασθούν για τα κέρδη των καπιταλιστικών επιχειρήσεων ΑΕ στον αγροτοδιατροφικό τομέα΄΄.

Όπως αναφέρει, ΄΄συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των φτωχομεσαίων Αγροτών. Καλούμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  να σταματήσει εδώ και τώρα τις διώξεις και την τρομοκρατία ενάντια σ όσους αγωνίζονται για την επιβίωση και την ζωή τους. όλοι  στα δικαστήρια  την Πέμπτη 11/10/18  ώρα 9.00 π.μ. να  απαιτήσουμε  την αθώωσή τους και το σταμάτημα των διώξεων΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr