background img
banner
banner

Παρέμβαση Παπακωνσταντίνου για την Αλυκή

“ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ”

Κεραυνός εν αιθρία, η είδηση της μεταβίβασης των 86 από τα 180 στρέμματα της Αλυκής, όπως αποκάλυψε το Protionline.gr  την περασμένη εβδομάδα, με το δήμαρχο ως υποθηκοφύλακα να μην προχωρά την μετεγγραφή, παρά την εντολή που έλαβε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, εξέφρασε στο Protionline.gr , την βούλησή του να συγκαλέσει το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας για την περασμένη Πέμπτη, κάτι που δεν συνέβη τελικά.
Ήταν όμως, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΡΑΣΥ Αιγιαλέων, γνώστης των θεμάτων που αφορούν τις περιοχές Natura, όπως ο υδροβιότοπος της Αλυκής, που έστειλε ενημέρωση στους δημοτικούς συμβούλους, αναφέροντας τα εξής:
“Κινδυνεύει η Αλυκή από “εκποίηση” σε ιδιώτες; Μάλλον όχι. Η εντολή μεταγραφής των 86 από τα 180 στρεμμάτων της Αλυκής στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. δεν θα αλλάξει κάτι και είναι άκυρη δεδομένου ότι το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι
“Από τη μεταβίβαση εξαιρούνται όσα τυχόν από τα ανωτέρω ακίνητα εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ. 4 του άρθρου 196 του ν. 4389/2016” και τι λέει αυτό το εν λόγω Άρθρο:  “εξαιρέσεις: α. Αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοποι, β. περιοχές Ramsar, γ. περιοχές Natura, δ. αρχαιολογικοί χώροι, ε. αμιγώς δασικές εκτάσεις, και λοιπά πράγματα εκτός συναλλαγής.
Δεν ανησυχούμε, λοιπόν, για την Αλυκή, αλλά για τα άλλα ακίνητα, χωρίς προστασία (Μάτι στην Άβυθο, Ακονιά κ.λπ.).”

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ενημέρωσε πως η περιοχή της Αλυκής είναι η μικρότερη έκταση χαρακτηρισμένη Natura στην Ελλάδα.

 

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr