background img
banner
banner

Πλούσιες και φέτος οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Αίγιο!

ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΥΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, πράγμα που επιβεβαιώνει την καταξίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Αιγίου στην συνείδηση μικρών και μεγάλων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου η πρώτη συνάντηση που συγκάλεσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας, με σκοπό την προετοιμασία για την διοργάνωση Παιδικού Καρναβαλιού και καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Η έγκαιρη ενεργοποίηση του Δ.Σ. της Ένωσης προς αυτή την κατεύθυνση, δίνει το περιθώριο καλής προετοιμασίας, ενώ ήδη το πλάνο ήταν έτοιμο και εμπλουτίστηκε με τις προτάσεις που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων. Επίσης, παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Αιγιάλειας οι Γιάννης Βαλαούρας και Γιάννης Σταθακόπουλος, οι οποίοι έκαναν γνωστό πως και φέτος οι εκδηλώσεις θα αποτελέσουν συνδιοργάνωση του Συλλόγου τους με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, αποσκοπώντας στην τόνωση της ψυχολογίας των κατοίκων της περιοχής και στην στήριξη των καταστημάτων – μελών του Συλλόγου. Για άλλη μία χρονιά, όπως κατέστησε σαφές ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μένιος Κουτρόπουλος, ΄΄στόχος της Ένωσης είναι να συνεχίσει αυτό που έχει ξεκινήσει και το οποίο πέρυσι απέκτησε μία πιο ολοκληρωμένη μορφή σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλο0υς να ξεφαντώσουν και στην πόλη να πάρει δύναμη και ενέργεια από τα νιάτα της΄΄.

Σύσταση καρναβαλικής επιτροπής

Στην προχθεσινή συνάντηση έγινε η σύσταση της Καρναβαλικής Επιτροπής που από εδώ και στο εξής θα συνεδριάζει συχνά ώστε να προετοιμάσει τις εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν. Αυτή αποτελείται από τους εξής: Μένιο Κουτρόπουλο, Αποστόλη Δεληγάκη, Κωνσταντίνο Καϊάφα, Ηρακλή Λώλη, Μαργαρίτα Δριμάλα, Ντίνα Μουντζουρούλια, Ελένη Κωσταρίδη καθώς και από δύο εκπροσώπους του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής που θα οριστούν από τον Σύλλογο τις επόμενες ημέρες.

Εκδηλώσεις και τα δύο Σαββατοκύριακα

Και φέτος, από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις δεν θα μπορούσε να λείπει το Παιδικό Καρναβάλι που έχει γίνει πλέον θεσμός και είναι κάτι που αναμένει με πολύ μεγάλη χαρά σύσσωμη η σχολική κοινότητα και όχι μόνο!

Το Παιδικό Καρναβάλι προγραμματίστηκε για την Κυριακή 3 Μαρτίου με αφετηρία την πλατεία Αγ. Λαύρας και προορισμό την πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Επίσης, το Σάββατο 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί νυχτερινή παρέλαση ως εξής: Μία μεγάλη καρναβαλική παρέα που θα εμπλουτίζεται στο πέρασμά της, θα ξεκινήσει από τις 8.30 από την αρχή της οδού Κορίνθου και θα παρελάσει σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σκορπώντας κέφι και χαρά!

Την επομένη, Κυριακή 10 Μαρτίου, το βράδυ, κατά μήκος της παραλίας Αιγίου, από την πλατεία Πέστουμ μέχρι και τον φάρο, θα στηθεί ένα υπαίθριο καρναβαλικό γλέντι με όμορφες δράσεις, ενώ στις 9.00 θα μπει ο επίλογος των εκδηλώσεων με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου, όπως και πέρυσι, στον φάρο.

΄΄Αυτό που μας ικανοποιεί και μας γεμίζει αισιοδοξία για το φετινό αποτέλεσμα των εκδηλώσεων, είναι ότι το ενδιαφέρον φέτος είναι ακόμη μεγαλύτερο, πράγμα που δείχνει πόσο αρεστές και πολυαναμενόμενες είναι οι εκδηλώσεις για την τοπική κοινωνία΄΄, ανέφερε μετά την συνάντηση, μιλώντας στο Protionline.gr , ο κ. Κουτρόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr